Δικογραφια Κουμουτσακου: Η «Ποντια» Ελας, το ανώνυμο τηλεφώνημα που εμπλέκει Κασιδιάρη και ο Γρέγος

Δικογραφια Κουμουτσακου: Η «Ποντια» Ελας, το ανώνυμο τηλεφώνημα που εμπλέκει Κασιδιάρη και ο Γρέγος

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Περισσότερα είναι τα κενά που δημιουργούνται από τα ερωτήματα τα οποία απαντώνται σε σχέση με την σύλληψη του 24χρονου Β.Λ., μέλους της Παμποντιακής Νεολαίας, από την δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση Κουμουτσάκου και αποκαλύπτει το ereportaz.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της αστυνομίας το μοναδικό ενοχοποιητικό στοιχείο που εμπλέκει στην υπόθεση τον 24χρονο άνδρα (παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο και πήρε προθεσμία για να δικαστεί) είναι ένα βίντεο διάρκειας 17 δευτερολέπτων. Σε αυτό, όμως, ο νεαρός εμφανίζεται να πιάνει τον βουλευτή «με το αριστερό του χέρι στο ύψος του λαιμού και να τον απομακρύνει από το πλήθος, σηκώνοντας το δεξί του χέρι». Κοινώς να τον προστατεύει!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην δικογραφία που σχηματίσθηκε δεν αναφέρεται πουθενά η ύπαρξη άλλου βίντεο στο οποίο ο κατηγορούμενος φαίνεται να συνομιλεί με τους υπόλοιπους τέσσερις δράστες που παραμένουν ασύλληπτοι, όπως διέρρευσε σε ρεπορτάζ ΜΜΕ.

Ούτε από την κατάθεση Κουμουτσάκου προκύπτει ότι ο 24χρονος τον παρεμπόδισε. Ενώπιον των αστυνομικών ο βουλευτής κατέθεσε: «… Φαίνεται ένας άνδρας κοντοκουρεμένος ο οποίος έχει περάσει το αριστερό χέρι πάνω από τον ώμο μου και φαίνεται να προσπαθεί να με προστατεύσει, ωστόσο το γεγονός ότι αργότερα σηκώνει το δεξί του χέρι, σαν να προβαίνει σε κάποιο σύνθημα, μου προκαλεί περιέργεια και θεωρώ ότι πρέπει να διερευνηθεί από την αστυνομία…». Αυτό κατέθεσε ο ξυλοκοπηθείς πολιτικός.

Στις δικές του εξηγήσεις ο νεαρός κατηγορούμενος επεσήμανε ότι σήκωσε το δεξί του χέρι «με τέτοιο τρόπο ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα».

Ανώνυμο τηλεφώνημα εμπλέκει τον Ηλία Κασιδιάρη

Ένα επιπλέον ενδιαφέρον στοιχείο από την κατάθεση Κουμουτσάκου είναι η αναφορά που κάνει στον βουλευτή της Χ.Α., Ηλία Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε τις βραδινές ώρες της περασμένης Πέμπτης δέχτηκε ανώνυμο τηλεφώνημα στο οποίο «γυναικεία φωνή, ανέφερε ότι την ομάδα των ανθρώπων που συμμετείχαν στα ανωτέρω, ενεθάρυννε και καθοδηγούσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρης, ο οποίος λίγο αργότερα αναφώνησε τη λέξη «ΛΥΣΙΣ», ώστε να διαλυθεί η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων». Παράλληλα κατέθεσε ότι λίγο πριν την επίθεση κατόρθωσε να δει στο συγκεκριμένο πλήθος που τον προπηλάκιζε και τον έβριζε και τον βουλευτή Γρέγο «ο οποίος μόλις συνειδητοποίησε ότι τον είχα δει κατέβασε το κεφάλι προσπαθώντας εμφανώς να αποφύγει την από εμένα αναγνώρισή του».

Στο μεταξύ οι Αρχές εξακολουθούν να προσπαθούν να εντοπίσουν τέσσερις φερόμενους ως δράστες του επεισοδίου. Πρόκειται για δύο 22χρονους άνδρες, μεταξύ των οποίων και ο «Γυμναστής», μια 27χρονη κοπέλα και τον Ε.Π., κάτοικο Αχαρνών για τον οποίο δεν έχουν άλλα στοιχεία. Στο σπίτι του «Γυμναστή» εντόπισαν την 21χρονη κοπέλα του η οποία δήλωσε άγνοια για το που μπορεί να βρίσκεται, ενώ κατάσχεσαν αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής και ένα κασκόλ της ΑΕΚ.

Στο σπίτι του άλλου 22χρονου βρήκαν και κατάσχεσαν δυο μαύρους σουγιάδες και δυο φυσίγγια.Σχόλια