Δήλωση-σοκ από τον επικεφαλής της Eurobank: «Ίσως κλειστές οι Τράπεζες από αύριο»

Δήλωση-σοκ από τον επικεφαλής της Eurobank: «Ίσως κλειστές οι Τράπεζες από αύριο»

Με συνέντευξή του στο BBC, ο πρόεδρος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη αποτυχία συμφωνίας σήμερα ίσως οδηγήσει στο κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών από αύριο.

Ο Νικόλαος Καραμούζης επιβεβαίωσε μιλώντας σε συνέντευξή του στο BBC ότι η ΕΚΤ συμφώνησε για να διατηρήσει τις ελληνικές τράπεζες «ζωντανές» χωρίς δεύτερη σκέψη, όμως προειδοποίησε ότι αυτό ίσως να αλλάξει από αύριο.

«Υπάρχει το ενδεχόμενο οι ελληνικές τράπεζες να μην ανοίξουν αύριο αν η ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αποτύχει να πείσει τους υπουργούς Οικονομικών και τις ξένες κυβερνήσεις στη Σύνοδο Κορυφής. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη εκκροή καταθέσεων και οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν ζωντανές από την Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και από την ΕΚΤ με τις βοήθειες του ELA.

Φοβάμαι ότι η διοίκηση της ΕΚΤ ίσως τερματίσει τον ELA αν δεν υπάρξει συμφωνία σήμερα, κάτι που θα “κόψει” την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στο ευρωπαϊκό σύστημα, με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται. Αν τελικά συμβεί, οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι να οριστεί capital control και σίγουρα θα χρειαστούν μέρες. Αυτό θα είναι καταστροφικό και γι’ αυτό ελπίζω σε συμφωνία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμούζης.


Σχόλια