Δήλωση του Γ. Πλακιωτάκη για τον ξυλοδαρμό του Β. Οικονόμου

Δήλωση του Γ. Πλακιωτάκη για τον ξυλοδαρμό του Β. Οικονόμου

Στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου έσπευσε ο πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης για να του συμπαρασταθεί και να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του μετά τον ξυλοδαρμό του σε εστιατόριο των Εξαρχείων από κουκουλοφόρους.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε πως η ΝΔ καταδικάζει απερίφραστα την αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια, και κάλεσε την αστυνομία να δράσει άμεσα έτσι ώστε να συλληφθούν οι δράστες και να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη. «Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν χωρούν στο δημοκρατικό μας πολίτευμα. Όσοι προσπαθούν με οποιοδήποτε ενέργειες να πλήξουν τόσο το δημοκρατικό μας πολίτευμα όσο και την κοινωνική μας συνοχή, να γνωρίζουν ότι θα πέσουν στο κενό. Καλώ την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε περιθωριακά στοιχεία αντιεξουσιαστιών να τεθούν επιτέλους στο περιθώριο που μερίδα στελεχών της τους προστατεύουν. Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πολιτικές διαφορές λύνονται με διάλογο, και όχι με βία», δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο «άβατο» των Εξαρχείων, επισημαίνοντας πως όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του κ. Οικονόμου ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε πως πραγματοποιούνται εξετάσεις και πως βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση.Σχόλια