Δηλώσεις μελών της κυβέρνησης λίγο πριν το υπουργικό συμβούλιο

Δηλώσεις μελών της κυβέρνησης λίγο πριν το υπουργικό συμβούλιο

Σε σύντομες δηλώσεις προχώρησαν μέλη της κυβέρνησης, προσερχόμενοι στη Βουλή για την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Το θέμα των μεταναστευτικών ροών δεν λύνεται από τη μια μέρα στην άλλη, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, προσερχόμενος στη Βουλή για τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Για το εάν θα δοθούν περισσότερα κονδύλια, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, τόνισε ότι αυτά ζητήσαμε από την Ευρώπη, τα πήραμε, μένει να αποδειχθεί ότι θα τα δώσουν.

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, στην ερώτηση αν «έχουμε μειώσεις συντάξεων», δήλωσε ότι «οριζόντες μειώσεις συντάξεων όπως έκαναν οι άλλοι δεν θα κάνουμε. Εμείς θέλουμε τα ισοδύναμά μας να προκύπτουν από την αρχιτεκτονική του συστήματος».

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης, επισήμανε ότι «η κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάτπυξης κρίνεται και θα κριθεί από το αποτέλεσμα, από το έργο, σε αυτό είμαστε δεσμευμένοι».

«Με διάλογο θα προγραμματίσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο χώρος της εκπαίδευσης και θα δώσουμε τη μάχη της καθημερινότητας στο σχολείο» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.Σχόλια