Δημιουργώντας αναμνήσεις στο Σούνιο

Δημιουργώντας αναμνήσεις στο Σούνιο

Της Ελένης Τσιάβο

Σχεδόν δίπλα στην καρδιά της Αθήνας, έχει όμως να μας προσφέρει μια αδιαμφισβήτητα όμορφη εμπειρία! Ο λόγος για το μαγικό Σούνιο.

Μόλις μια ώρα οδικώς από το κέντρο σε μεταφέρει σε μια διαφορετική πραγματικότητα. Οι ωραίες παραλίες με τα καθαρά νερά, ο ξακουστός ναός του Ποσειδώνα, το πραγματικά ονειρικό ηλιοβασίλεμα που δεν πρέπει να χάσεις. Ετοιμάσου για μια εξαιρετική βόλτα.

Τα παράλια του Σουνίου είναι βραχώδη και απότομα. Υψώνεται σχεδόν κάθετα από την θάλασσα σε μεγάλο ύψος δημιουργώντας στους πρόποδες αυτού μικρό όρμο που με ισθμό χωρίζεται από έτερο ανατολικό ορμίσκο. Μάλιστα στα νεότερα χρόνια, η ευρύτερη περιοχή λόγω της περιβαλλοντικής αξίας της, ανακηρύχθηκε εθνικός δρυμός.

Σήμερα λοιπόν σας ταξιδεύουμε στο Σούνιο, το οποίο είναι και η πρόταση μας για αύριο Κυριακή αν παραμείνετε τελικά Αθήνα και θέλετε να ζήσετε κάτι διαφορετικό από την παραλιακή της Αττικής.

Ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο  

Στο ακρωτήρι του Σουνίου οι Αθηναίοι οικοδόμησαν ένα ιερό περιβαλλόμενο από τείχος. Το εν λόγω περιελάμβανε ναούς αφιερωμένους στους θεούς της πόλης. Ο κυριότερος ναός ήταν αφιερωμένος στον Ποσειδώνα, το θεό της θάλασσας. Πρόκειται για ένα ναό δωρικού ρυθμού και είναι ο μόνος που έχει καταφέρει να διασωθεί μέχρι και σήμερα.

O ναός αποτελεί attraction καθώς πλήθος τουριστών και όχι μόνο σπεύδει να περιηγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο που αποπνέει δέος. Ιδανική ώρα είναι μετά τις 17.00 το απόγευμα ώστε να γεμίσετε τις μπαταρίες σας με ανάσες δροσιάς. Να είστε σίγουροι πως ο φωτογραφικός φακός θα αποτυπώσει ξέγνοιαστες εικόνες δημιουργώντας έτσι πλήθος αναμνήσεων.

Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι το Σούνιο προσφέρεται για μακροβούτια στις τριγύρω παραλίες. Μπορείτε έτσι να συνδυάσετε την επίσκεψη σας με μπάνιο, καλό φαγητό και κρύο καφέ από τις δίπλα περιοχές και τα τοπικά μαγαζιά.

 


Σχόλια