Δημήτρης Μάρδας: «Θα μετατρέψω την Αιγιλεία σε «θερινό Νταβός»

Δημήτρης Μάρδας: «Θα μετατρέψω την Αιγιλεία σε «θερινό Νταβός»

«Η σκέψη είναι να γίνει ένα κέντρο των τεχνών και της φιλοσοφίας που σημαίνει να γίνει ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο διεθνών συνεδρίων και στο πλαίσιο όλης αυτής της διαδικασίας να υπάρχει και μια περίοδος, όπου θα συναντώνται αρχηγοί κρατών κατά το καλοκαίρι και θα έχουμε το λεγόμενο θερινό Νταβός», δήλωσε στο Mega.  ο κ. Μάρδας.

Ο αναπληρωτής υπουργός διαμήνυσε ότι η Αιγιλεία αναμένεται να καταστεί ένα διεθνές συνεδριακό κέντρο, όπου θα πραγματοποιούνται συζητήσεις σχετικά με τις τέχνες και τη φιλοσοφία.

Όσοι θυμούνται καλά, πρόκειται για την εισήγηση που είχε κάνει στο παρελθόν ο κ. Μάρδας από το βήμα της Βουλής επιβεβαιώνοντας τότε πως το σχέδιο αφορά το νησί Αιγιλεία, απέναντι από τα Στύρα Ευβοίας.

Το σχέδιο αυτό όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός εξωτερικών, δεν πρόκειται να στοιχίσει ακριβά στο ελληνικό Δημόσιο, καθώς το κόστος για τις πολυτελείς κατοικίες επί του νησιού Αιγιλεία, που έχει έκταση περίπου 3.200 στρέμματα, θα το αναλάβουν κράτη του ΟΗΕ.

«Το χτίσιμο δεν θα γίνει από εμάς, η σκέψη είναι τα χρήματα να μην δοθούν από εμάς. Εμείς θα καλέσουμε κράτη-μέλη του ΟΗΕ να έρθουν σε αυτό το νησί, να τους παραχωρήσουμε μια περιοχή κάποια τετραγωνικά και θα χτίσουν τη δική τους ευθεία, η οποία θα έχει ένα μικρό σύνολο δωματίων πολυτελούς διαβίωσης, ένα σύνολο κοινών υποδομών που θα εξυπηρετούν παράλληλες συνεδρίες σε μεγάλα διεθνή συνέδρια και ως εκ τούτου αυτό το κόστος θα ζητήσουμε να το επωμιστούν τα κράτη, που δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο κόστος για ένα κράτος» ανέφερε σχετικά ο υφυπουργός.

 Σχόλια