«ΟΧΙ» στα σκληρά μέτρα «ΝΑΙ» στο ευρώ λένε οι δημοσκοπήσεις- ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ EREPORTAZ

71 0


Μικρό αλλά σαφές προβάδισμα του «ΟΧΙ» αποτυπώνουν όλες οι δημοσκοπήσεις που διενήργησαν τρεις εταιρείες και για λογαριασμό ισάριθμων τηλεοπτικών δικτύων.
ALPHA MARC

ANT1 METRON

efrf4ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 6 Ιουλίου 201501:01

ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 5 Ιουλίου 201523:10

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 5 Ιουλίου 201521:24

Μπουτάρης: Καθαρό το μήνυμα των Ελλήνων: Όχι στα μέτρα λιτότητας αλλά και προσήλωση στην Ευρώπη

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 5 Ιουλίου 201520:54

Την παραίτηση Σαμαρά από την ηγεσία της ΝΔ ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 5 Ιουλίου 201520:34

ΒΑΛΑΒΑΝΗ: Δεν θα μπορούν να παίρνουν χρήματα από τις θυρίδες τους οι κάτοχοι. 

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 5 Ιουλίου 201520:24

Κουρουμπλής: Το σημερινό αποτέλεσμα ακυρώνει όλες εκείνες τις προσπάθειες που έγιναν μέχρι σήμερα και αποδείχθηκαν άκαρπες.

Ο Τσίπρας έχει τώρα τη δυνατότητα να οργανώσει ένα εθνικό μέτωπο.

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 5 Ιουλίου 201519:51

19:48 Ηλίας Nikoλακόπουλος στο MEGA: Ξεπερνά κάθε μας πρόβλεψη το ποσοστό του «όχι» – Πολύ μεγαλύτερο από όσο καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις

ΠΑΥΛΟΣ ΚΙΡΚΑΣΙΔΗΣ 5 Ιουλίου 201519:37

19:00 Έκλεισαν οι κάλπες σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

Γιώργος Λαιμός 5 Ιουλίου 201515:16

«Να είναι γούρικο» σχολίασε ρίχνοντας την ψήφο στην κάλπη η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σε δηλώσεις της μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος είπε «σήμερα τον λόγο έχει ο λαός. έχει στα χέρια του την μοίρα του, την εξουσία που κατά το Σύνταγμα του ανήκει. Ο λαός θα δικαιώσει εκείνους που τον εμπιστεύτηκαν και τον υπερασπίστηκαν και θα διαψεύσει εκείνους που προσπάθησαν να τον εκφοβίσουν. Ιστορική μέρα που θα ανατρέχουμε με υπερηφάνια ως λαός. Οι σύγχρονες γενιές γράφουν τη δική τους ιστορία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους του Ευρωπαίους και τις Ευρωπαίες που διαδήλωσαν και συμπαραστάθηκαν στον ελληνικό λαό. Ευχαριστώ τη συνάδελφό μου Πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής και τον πρόεδρο της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης που είπαν ότι η Ευρώπη έχει ως αξία την αλληλεγγύη των λαών και υπογραμμίζουν ότι αποτελούν προδοσία του ευρωπαϊκού ιδεώδους η απομάκρυνση από τις θεμελιώδης αρχές. Αυτή είναι η Ευρώπη, όχι η Ευρώπη των τελεσιγράφων που ο λαός έχει μάθει να επιστρέφει».

Γιώργος Λαιμός 5 Ιουλίου 201514:54

Τελευταία ψήφισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου: Σήμερα τον λόγο έχει ο λαός

Γιώργος Λαιμός 5 Ιουλίου 201514:39

Αισιόδοξος ότι στο σημερινό δημοψήφισμα θα κερδίσει η Ελλάδα της αξιοπρέπειας, εμφανίστηκε σήμερα από τα Χανιά ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών και Ναυτιλίας Γιώργος Σταθάκης.


Αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο σχολικό συγκρότημα του «Κουμπέ» ο κ. Σταθάκης δήλωσε: «Σήμερα είναι μια μεγάλη στιγμή για τον ελληνικό λαό, είναι η ώρα της κρίσης. Αισιοδοξούμε και προσεγγίζουμε το δημοψήφισμα με αισιοδοξία ότι θα κερδίσει σήμερα η Ελλάδα της αξιοπρέπειας, η Ελλάδα που βλέπει στο μέλλον, η Ελλάδα που αφήνει πίσω της το παλιό οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο.

Η προοπτική αύριο, είναι όλοι ενωμένοι να δώσουμε τη μάχη για μια ευρωπαϊκή προοπτική με θετικά σημεία, αυτά για τα οποία έχουμε παλέψει και για τα οποία παλεύει η ελληνική κυβέρνηση.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς θα είναι η αυριανή ημέρα ο κ. Σταθάκης είπε ότι «με το «Όχι» έχει γίνει σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώξει μια γρήγορη συμφωνία. Συμφωνία επωφελή και για τις δύο πλευρές, σαφώς βελτιωμένη με το ό,τι υπήρχε στο τραπέζι μέχρι χθες, πολύ γρήγορα και εντός της εβδομάδας».

Γιώργος Λαιμός 5 Ιουλίου 201514:10

Μπουτάρης: Αυτό που εύχομαι, είναι, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, να πάψει ο διχασμός που έχει ριζώσει στις ψυχές μας, διότι μας έχει τυραννήσει πολύ. τα κόμματο οφείλουν να σταματήσουν να δημιουργούν αυτή την αντιπαράθεση. Η ζωή δεν σταματά. Δύσκολα ή εύκολα, θα τα βγάλουμε πέρα

Γιώργος Λαιμός 5 Ιουλίου 201513:30

«Ο Τσίπρας έθεσε την καριέρα του πάνω από την ευτυχία της χώρας. Αυτός είναι το πρόβλημα, αυτός πρέπει να φύγει» αναφέρει ο Στ. Θεοδωράκης, σε δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Focus.

Γιώργος Λαιμός 5 Ιουλίου 201512:34

«Οι τεράστιες αποτυχίες του Eurogroup οδήγησαν σε τελεσίγραφα για τα οποία δεν είχε καμία γνώμη ο λαός. Σήμερα ο ελληνικός λαός έχει την ευκαιρία να αποφανθεί για το τελευταίο τελεσίγραφο. Ιερή στιγμή, δινει την ελπιδα στην Ευρωπη πως κοινο νόμισμα και δημοκρατία μπορούν να συμβιώσουν» δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης.

Γιώργος Λαιμός 5 Ιουλίου 201512:17

Ευ. Βενιζέλος:  «Αύριο θα ξημερώσει μια ημέρα που θα βρει την Ελλάδα θετική, αισιόδοξη, ευρωπαική. Να κάνει βήματα με ασφάλεια χωρίς να παίζει παιχνίδια εις βάρος του εαυτού της» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Γιώργος Λαιμός 5 Ιουλίου 201512:15

Ψηφίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης

Γιώργος Λαιμός 5 Ιουλίου 201511:48

«Ο λαός μας δεν πρέπει να διχαστεί και δεν θέλει να διχαστεί. Αυτό είναι το μεγάλο μας χρέος» δήλωσε από ταΧανιά  επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 9-ο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο της Χαλέπας.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον ελληνικό λαό να ψηφίσει με σύνεση λέγοντας χαρακτηριστικά «Αυτό που θέλω να πω στον ελληνικό λαό είναι να ψηφίσουν με σύνεση και υπευθυνότητα. Και να προσθέσω ότι όποιο και να είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, αύριο θα είναι η αρχή μιας καινούργιας εποχής. Μας περιμένουν προκλήσεις και κίνδυνοι. Οι ημέρες που θα περάσουμε θα είναι δύσκολες.

Η ελληνική δημοκρατία θα λύσει όλα τα αδιέξοδα. Για ένα πράμα μόνο πρέπει εμείς οι πολιτικοί από τώρα να συμφωνήσουμε.

Ότι θα προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού την ενότητα του ελληνικού λαού. Ο λαός μας δεν πρέπει να διχαστεί και δεν θέλει να διχαστεί. Αυτό είναι το μεγάλο μας χρέος».

Γιώργος Λαιμός 5 Ιουλίου 201511:20

Ψήφισε η Φώφη Γεννηματά στο Νέο Κόσμο

Γιώργος Λαιμός 5 Ιουλίου 201511:13

Ψήφισε ο Σταύρος Θεοδωράκης

Γιώργος Λαιμός 5 Ιουλίου 201510:47

Π. Καμμένος: Είδαμε να γίνονται διάφορες δήθεν αναλύσεις για έξοδο από το Ευρώ, με απειλές και σενάρια τρόμου. Δεν φοβάται ο ελληνικός λαός. Σε αυτή τη χώρα γεννήθηκε η δημοκρατία και η δημοκρατία δίνει το δικαίωμα να αποφασίσουν οι ίδιοι, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Γιώργος Λαιμός 5 Ιουλίου 201510:42

Ψηφίζει αυτή την ώρα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Γιώργος Λαιμός 5 Ιουλίου 201510:37

«Σήμερα η δημοκρατία κερδίζει τον φόβο. Η αποφασιστικότητα του λαού μας νικάει από ότι φαίνεται την προπαγάνδα του φόβου», δήλωσε μεταξύ άλλων μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής διότι η δημοκρατία είναι χαρά. Όταν νικάει τον φόβο και τους ενδοιασμούς είναι και λύτρωση και διέξοδος. Ο Ελληνικός λαός στέλνει το μήνυμα, ότι έχει στα χέρια του την επιλογή. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τη βούληση ενός λαού να ζήσει με αποφασιστηκότητα. Σήμερα η δημοκρατία κερδίζει τον φόβο. Η αποφασιστικότητα του λαού μας νικάει από ότι φαίνεται την προπαγάνδα του φόβου και είμαι βέβαιος ότι από αύριο θα έχουμε ανοίξει έναν δρόμο για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Όχι μόνο να μείνουμε, αλλά και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη. Ας κάνουμε αυτή την πράξη της ισχυρής βούλησης, πράξη αποφασιστικότητας για ένα καλύτερο αύριο και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», είπε μεταξύ άλλων.

Γιώργος Λαιμός 5 Ιουλίου 201510:32

Ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας: Η Δημοκρατία είναι γιορτή

Γιώργος Λαιμός 5 Ιουλίου 201510:20

Πρ. Παυλόπουλος: Σήμερα είναι η ημέρα του πολίτη και μόνο, ο οποίος καλείται να αποφασίσει κατά συνείδηση με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος τον δύσκολο δρόμο του αύριο οφείλουμε να τον διανύσουμε με αρραγή ενότητα. Αυτό έκαναν οι πρόγονοί μας στις κρίσιμες στιγμές.  Αυτό είναι και το δικό μας χρέος σήμερα. Προχωράμε λοιπόν, όλοι μαζί». 

Γιώργος Λαιμός 5 Ιουλίου 201510:05

Ενωτικός ο Προκόπης Παυλόπουλος

Γιώργος Λαιμός 5 Ιουλίου 201509:47

Στην κάλπη για να ψηφίσει βρέθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. «Αύριο όλοι μαζί ενωμένοι» είπε εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου.

Γιώργος Λαιμός 5 Ιουλίου 201509:23

Αναμένεται να ψηφίσει ο Αλέξης Τσίπρας

Γιώργος Λαιμός 5 Ιουλίου 201509:11

Ψήφισε ο Αντώνης Σαμαράς

Γιώργος Λαιμός 5 Ιουλίου 201508:37

Σε λίγη ώρα αναμένεται να ψηφίσει ο Σταύρος Θεοδωράκης στο 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου

Γιώργος Λαιμός 5 Ιουλίου 201508:22

Σε εξέλιξη είναι από τις 07:00 η ψηφοφορία στο πλαίσιο του δημοψηφίσματος που προκήρυξε η κυβέρνηση, επί του ερωτήματος σχετικά με τις προτάσεις των θεσμών. Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 19:00, ενώ ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα αναμένεται δύο ώρες αργότερα.

Οι εκλογείς ψηφίζουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015. Εξαίρεση αποτελούν όσοι ετεροδημότες ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους (κατόπιν αίτησής τους έως τις 30 Απριλίου 2015), καθώς αντί για τα ειδικά εκλογικά τμήματα θα πρέπει να προσέλθουν στο εκλογικό τμήμα της περιοχής τους.

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος γίνεται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή της άδειας οδήγησης ή του ατομικού βιβλιαρίου υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Αποδεκτά είναι και τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας και διαβατήρια που έχει λήξει η ισχύς του.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην εφαρμογή «Μάθε πού ψηφίζεις» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών.

Γιώργος Λαιμός 5 Ιουλίου 201507:53

Ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής

Γιώργος Λαιμός 5 Ιουλίου 201507:24

Έχουν ανοίξει οι κάλπες και ήδη από πολιτικούς αρχηγούς ψήφισε πρώτος ο Γιώργος ΠαπανδρέουJoin the Conversation