Δημοψήφισμα για να αποχωρήσουν από την ΕΕ ζητούν 10.000 Φινλανδοί πολίτες

Δημοψήφισμα για να αποχωρήσουν από την ΕΕ ζητούν 10.000 Φινλανδοί πολίτες

Δέκα χιλιάδες υπογραφές μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει η πρωτοβουλία του εθνικιστικού, αντιευρωπαϊκού κόμματος των Φιλανδών (σ.σ. των πρώην Αληθινών Φιλανδών), για να δημιουργηθεί δημοψήφισμα για την παραμονή ή την αποχώρηση της Φινλανδίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτή η κίνηση έχει προς το παρόν συγκεντρώσει το εν πέμπτο των υπογραφών που απαιτούνται για να εξεταστεί από το φινλανδικό κοινοβούλιο, διευκρίνισε η φινλανδική δημόσια τηλεόραση. Την πρωτοβουλία αυτή ανέλαβε ο πρόεδρος της νεολαίας του κόμματος των Φινλανδών, Σεμπάστιαν Τίνκινεν.

Ο Τίνκινεν χαιρέτισε, ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία, τάσσοντας υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο την Πέμπτη.

Ο Τίνκινεν προκαλεί την Ευρώπη, υποστηρίζει η ΕΕ.  Επίσης, πρόσθεσε, ότι η Φινλανδία χρειάζεται ένα δημοψήφισμα όπως αυτό που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο για να «απελευθερωθεί», μετέδωσε το yle.

Τον Απρίλιο είχε εξεταστεί, στη Βουλή της Φινλανδίας το εάν θα έπρεπε να διεξαχθεί δημοψήφισμα προκειμένου οι πολίτες να αποφασίσουν εάν η χώρα θα εγκαταλείψει ή όχι την Ευρωζώνη. Η συζήτηση έγινε αφού μια αίτηση γι’ αυτό συγκέντρωσε πάνω από τις απαιτούμενες 50.000 υπογραφές.

Διαβάστε επίσης:

Πανικοβλημένοι οι βρετανοί ζητούν… ΝΕΟ δημοψήφισμα για παραμονή στην Ε.ΕΣχόλια