Δημοψήφισμα Βρετανία: Απομακρύνεται το Brexit στη σκιά της δολοφονίας της Τζο Κοξ

202 1

Λιγότερο από μία εβδόμαδα έχει μείνει για να αποφασίσουν οι Βρετανοί εάν θα παραμείνουν ή αν θα φύγουν από την ΕΕ

Η υποστήριξη για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση προηγείται κατά σχεδόν επτά μονάδες έναντι του Brexit από την 28μελή Ένωση, λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, σύμφωνα με τηλεφωνική δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή (17/06).

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε από την BMG για την εφημερίδα The Herald, η πλευρά της «παραμονής» προηγείται με ποσοστό 53,3% έναντι 46,7% εκείνης της «εξόδου». Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε 1.064 ενηλίκων, από τις 10 έως τις 15 Ιουνίου, και δεν περιλαμβάνει όσους δήλωσαν «δεν γνωρίζω».

Ωστόσο, σε μία άλλη, διαδικτυακή δημοσκόπηση της BMG το στρατόπεδο της «εξόδου» προηγείται με 55,5%, έναντι 44,5% εκείνου της «παραμονής».

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε πριν από τη δολοφονία, την Πέμπτη (16/06), της Τζο Κοξ, μιας βρετανίδας βουλευτίνας των Εργατικών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να αναστείλουν την προεκλογική εκστρατεία τους.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.grJoin the Conversation

1 comment

  1. ΕΚΛΟΓΕΣ TV - Σία Αναγνωστοπούλου: Φταίει η ΕΕ για την δολοφονία της Τζο Κοξ Απάντηση

    […] Μια διαφορετική ερμηνεία και ταυτόχρονα σκληρή έδωσε η αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, όσο αφορά την άγρια δολοφονία της Τζο Κοξ. […]