Δήμος Κουμπούρης: «Ο μόνος δρόμος, είναι ο δρόμος του αγώνα»

Δήμος Κουμπούρης: «Ο μόνος δρόμος, είναι ο δρόμος του αγώνα»

Με αφορμή τις απίστευτες σκηνές που εκτυλίχθηκαν σήμερα το πρωί στην Ηρώδου Αττικού, κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων, ο κ. Δήμος Κουμπούρης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων, μίλησε για το περιστατικό στον Πέτρο Κουσουλό και την εκπομπή «Μεσημεριανό ρεπορτάζ» στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9.

Ο κ. Κουμπούρης περιγράφοντας όσα συνέβησαν είπε: «είχαν κλείσει την Βασιλίσσης Σοφίας, είχαν βάλει κλούβες και δεν μας άφηναν να περάσουμε προς το πρωθυπουργικό Μέγαρο. Προσπαθήσαμε να περάσουμε και μας πλάκωσαν με δακρυγόνα και χημικά».

«Τα μάτια μας είναι ακόμη πρησμένα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμπούρης μιλώντας για τη χρήση χημικών που έκαναν οι δυνάμεις των ΜΑΤ εναντίων των συγκεντρωμένων συνταξιούχων.

«Γιατί να μην μας αφήσουν να περάσουμε; Διαδήλωση θέλαμε να κάνουμε», σημείωσε ο κ. Κουμπούρης.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων αναφερόμενος στις επόμενες κινήσεις των συνταξιούχων, είπε ότι «θα συνεδριάσουμε γιατί τα προβλήματα είναι μεγάλα, αντιμετωπίζουμε και εμείς προβλήματα και εσείς οι νεότεροι. Πώς θα αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση; Κόβοντας τις συντάξεις και τα δικαιώματα των εργατών;»

Όσο για τα αιτήματά τους, είπε: «ζητάμε πίσω ότι με αγώνα και θυσία πληρώσαμε σε όλη μας τη ζωή! Η περικοπή της επικουρικής έχει φτάσει στα 82% σε εμένα προσωπικά που σας μιλάω και στην κύρια σύνταξη είναι πιο μικρές οι περικοπές και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν το 40%».

Κλείνοντας σημείωσε χαρακτηριστικά: «θα προχωρήσουμε και σε άλλες κινητοποιήσεις, ο μόνος δρόμος ανοιχτός είναι ο δρόμος του αγώνα».Σχόλια