Δήμος Θεσσαλονίκης: Αυθαίρετη & ιδιαίτερα προβληματική η δράση του No Border Camp

Δήμος Θεσσαλονίκης: Αυθαίρετη & ιδιαίτερα προβληματική η δράση του No Border Camp

Αυθαίρετη και ιδιαίτερα προβληματική είναι η δράση του No Border Camp στους χώρους του ΑΠΘ κατά τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία με ανακοίνωσή της, καλεί έστω και εκ των υστέρων σε συνεννόηση, ενώ αναφέρει ότι απαιτείται σύνεση και επαγγελματισμός από τις αρχές.

Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη ανεκτική και φιλόξενη, όμως «δράσεις όπως το No Border Camp πρέπει να υπόκεινται στους βασικούς κανόνες λειτουργίας της πόλης, γιατί η πόλη πρέπει να είναι λειτουργική προκειμένου και να προχωράει μπροστά, και πρέπει να σέβονται τους νόμους του κράτους, γιατί αλλιώς θα επικρατήσει χάος που δεν συμφέρει σε κανέναν» σημειώνεται στην ανακοίνωση του δήμου.

«Γι’ αυτό, ακόμη κι αν συμφωνεί κανείς ή ακόμη κι αν βλέπει με συμπάθεια τον ιδεολογικοπολιτικό χώρο που διοργανώνει το Camp, δεν μπορεί να παραβλέψει ότι η εγκατάστασή του είναι αυθαίρετη και ιδιαίτερα προβληματική. Οι διοργανωτές θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν μπει στον κόπο να επιδιώξουν μια προηγούμενη συνάντηση ή συνεννόηση με τις πανεπιστημιακές αρχές ή με τον δήμο», προστίθεται.

«Έστω και εκ των υστέρων, λοιπόν, η συνεννόηση πρέπει να υπάρξει. Λύσεις πάντα υπάρχουν και πάντα βρίσκονται. Απαιτείται, επίσης, σύνεση και επαγγελματισμός από τις αρχές, οι οποίες πρέπει να κρατήσουν ανοιχτή τη γραμμή επικοινωνίας. Μόνον έτσι το No Border Camp θα μεταδώσει το μήνυμά του στην πόλη και μόνον έτσι η πόλη θα μπορέσει να ακούσει το μήνυμα», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου.

 Σχόλια