Δήμος Βόλβης: Με λουκέτα &… ελληνικές σημαίες επιχείρησαν να αποτρέψουν την είσοδο προσφυγόπουλων σε σχολείο

Δήμος Βόλβης: Με λουκέτα &… ελληνικές σημαίες επιχείρησαν να αποτρέψουν την είσοδο προσφυγόπουλων σε σχολείο

Επεισοδιακά ξεκίνησε η πρώτη μέρα των προσφυγόπουλων στο δημοτικό σχολείο Προφήτη του Δήμου Βόλβης, λόγω των αντιδράσεων περίπου 30 κατοίκων του χωριού, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην κεντρική είσοδο του σχολείου, προκειμένου να εναντιωθούν στην έλευση των προσφυγόπουλων.

Όπως εξήγησαν οι ίδιοι κάτοικοι – γονείς παιδιών που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο -, ο λόγος της εναντίωσής τους είναι η ελλιπής ενημέρωση από την πλευρά της Πολιτείας, τόσο για την έλευση των παιδιών, όσο και για την εμβολιαστική τους κατάσταση.

Οι 30 γονείς τοποθέτησαν, μάλιστα, λουκέτο στην κεντρική πύλη του σχολείου, προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο των παιδιών, αλλά και δύο ελληνικές σημαίες.

Στο σημείο προκλήθηκε ένταση και κατά την έλευση του περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ανανιάδη, στον οποίο το συγκεντρωμένο πλήθος επιτέθηκε φραστικά, ζητώντας εξηγήσεις γιατί επελέγη η συγκεκριμένη δομή.

Στη συνέχεια υπήρξαν αποδοκιμασίες κατά των υπευθύνων, όταν άνοιξε η πλαϊνή πόρτα, προκειμένου να υποδεχθούν τα 41 προσφυγόπουλα, που έφτασαν στο σχολείο γύρω στις 3 μετά το μεσημέρι.

Τελικά, τα παιδιά εισήλθαν στον χώρο του σχολείου, χωρίς περαιτέρω εντάσεις, ενώ από νωρίς υπάρχει αστυνομική παρουσία στην περιοχή.

Ωστόσο, έξω από το σχολείο παραμένουν ως αυτή την ώρα οι γονείς που αντιδρούν.

Πηγή φωτογραφίας: naftemporiki.grΣχόλια