Δημόσια Γερμανική ραδιοτηλεόραση: Θα υποστηρίξουμε τον Μπέμερμαν

Δημόσια Γερμανική ραδιοτηλεόραση: Θα υποστηρίξουμε τον Μπέμερμαν

Την πρόθεσή της να βοηθήσει τον κωμικό, Γιάν Μπέμερμαν εξέφρασε η δημόσια γερμανική ραδιοτηλεόραση ZDF ως προς την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κατηγοριών που ενδέχεται να του απαγγελθούν από εισαγγελείς για προσβολή του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς η καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ συμφώνησε την Παρασκευή να τους επιτρέψει να εξετάσουν την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε σε έντονο ύφος από τη Γερμανία να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του Μπέμερμαν επειδή ο τελευταίος, σε εκπομπή της ZDF στις 31 Μαρτίου, απήγγειλε ένα ποίημα για τον Ερντογάν, στίχοι του οποίου ανέφεραν πως χτυπάει κορίτσια, παρακολουθεί παιδική πορνογραφία και επιδίδεται σε κτηνοβασία.

Σύμφωνα με το γερμανικό ποινικό κώδικα, απαγορεύονται οι προσβολές σε βάρος ξένων ηγετών, εν τούτοις η απόφαση περί έναρξης εισαγγελικών ερευνών για τέτοιες υποθέσεις εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης.

Το εν λόγω ποίημα έχει αποσυρθεί από τον ιστότοπο της ZDF, ενώ ο γενικός διευθυντής της,Τόμας Μπέλουτ, παραδέχτηκε ότι τα όρια ξεπεράστηκαν.

Ο κωμικός Γιαν Μπέμερμαν, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες υπό αστυνομική προστασία και ματαίωσε την τελευταία εκπομπή του στην ZDF.Σχόλια