Δημοσιονομικό «μαξιλάρι» μέχρι το 2018 βλέπει ο Γ. Σταθάκης

Δημοσιονομικό «μαξιλάρι» μέχρι το 2018 βλέπει ο Γ. Σταθάκης

«Τα μηνύματα που έχουμε από όλες τις πλευρές παραπέμπουν στην επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο προσεχές τακτικό Eurogroup», αναφέρει ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ο υπουργός εκτιμά ότι και φέτος θα υπάρξει υπεραπόδοση της οικονομίας και εκ νέου υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων, λέει ότι πλέον έχει επιτευχθεί αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, κάνει λόγο για ολοκλήρωση των ιδιωτικοποιήσεων που είχαν ήδη δρομολογηθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις, εξαγγέλλει Αναπτυξιακό Ταμείο και νέο Αναπτυξιακό Νόμο, επαναλαμβάνει ότι, όσον αφορά την πρώτη κατοικία, προστατεύεται η συντριπτική πλειονότητα των δανειοληπτών, εκτιμά ότι δεν υπάρχει ανάγκη για διενέργεια εκλογών μέχρι το φθινόπωρο του 2019 και διατυπώνει την πρόθεσή του να συνεχίσει να συμβάλλει στην κυβερνητική πολιτική όσο τον περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του ο πρωθυπουργός.

Ερωτώμενος σχετικά με τον δημοσιονομικό «κόφτη», ο κ. Σταθάκης αφού τονίζει τα περί υπεραπόδοσης της οικονομίας, αναφέρει και τα εξής, μεταξύ άλλων: «Θα δημιουργήσουμε έτσι μέχρι το 2018 ένα σημαντικό δημοσιονομικό μαξιλάρι, που θα διευκολύνει στην επίτευξη του τότε στόχου». Σπεύδει να διευκρινίσει ωστόσο πως «όσο η χώρα και η οικονομία της βρίσκονται σε πρόγραμμα, οι δημοσιονομικές επιδόσεις επαναξιολογούνται σε τακτική βάση. Άρα ο νέος μηχανισμός δεν είναι παρά η θεσμοθέτηση μιας λειτουργίας που επί της ουσίας ήδη επιτελείται».Σχόλια