Δημόσιος θηλασμός: Μητέρες σε 50 πόλεις της Ελλάδας ενώθηκαν για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Δημόσιος θηλασμός: Μητέρες σε 50 πόλεις της Ελλάδας ενώθηκαν για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Αν και βρισκόμαστε εν έτη 2015 υπάρχει ακόμη αρκετός κόσμος που θεωρεί  θέμα ταμπού τον δημόσιο θηλασμό.

Για αυτό λοιπόν χιλιάδες γυναίκες στην Ελλάδα συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου), απενοχοποιώντας αυτή την τόσο ιδιαίτερη στιγμή μεταξύ ενός παιδιού και της μητέρας του.

Για 6η συνεχόμενη φορά, την εκδήλωση οργάνωσε η Ομάδα Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Αττικής σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού καθιερώθηκε το 1992 από την Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη Unicef.

Φέτος, για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που στη χώρα μας εορτάζεται κάθε 1-7 Νοεμβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) για να εξαπλωθεί το μήνυμα «Θηλασμός και εργασία: μπορεί να δουλέψει».

Σύμφωνα με το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, «ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια όμως που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις».Σχόλια