Δημοσκόπηση: Ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ & ΝΔ – Κυβέρνηση συνεργασίας ζητά το 64,7% των ερωτηθέντων

Δημοσκόπηση: Ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ & ΝΔ – Κυβέρνηση συνεργασίας ζητά το 64,7% των ερωτηθέντων

Ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται το Σάββατο στα «Παραπολιτικά», ενώ την ίδια ώρα συντριπτικά είναι τα ποσοστά των πολιτών που κρίνουν αρνητικά την πορεία της χώρας, και ζητούν κυβέρνηση συνεργασίας.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το 85% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι πάμε σε λάθος κατεύθυνση, το 63% υποστηρίζει ότι είναι σε χειρότερη θέση σε σχέση με έναν χρόνο πριν, το 78,3% κρίνει αρνητικά το έργο της κυβέρνησης και το 70,8% αξιολογεί αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης βρίσκεται στο μείον 76%, με το 88,4% να αξιολογεί αρνητικά την οικονομία και το 72,6% να κάνει αρνητικές εκτιμήσεις για το μέλλον.

Παράλληλα, η ΝΔ περνά μπροστά στην πρόθεση ψήφου (23,7% έναντι 19,4 του ΣΥΡΙΖΑ) και στην παράσταση νίκης (59% έναντι 25% του κυβερνώντος κόμματος).

prothesi

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα, με 22% έναντι 19%.

Στα υπόλοιπα ερωτήματα της δημοσκόπησης, οι πολίτες δηλώνουν ξεκάθαρα πως η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση και σε ποσοστό 64,7% ζητούν κυβέρνηση συνεργασίας με στόχο να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ (73,2% έναντι 22,4% που προτιμούν την επιστροφή στη δραχμή).

dimotikotita

Ακόμη, οι πολίτες εμφανίζονται πλήρως απογοητευμένοι από τη στάση της ΕΕ στο προσφυγικό (91,4%), κρίνουν αρνητικά τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης (59,4%), συμφωνούν με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ (54,9%) και ανησυχούν για την παραμονή μας στη ζώνη του Σένγκεν (66,7%).

Αναφορικά με τα αγροτικά μπλόκα, το 58,3% δηλώνει αντίθετο με τη συγκεκριμένη μορφή κινητοποίησης. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι συμφωνεί το 52% των νέων από 18 έως 34 ετών και διαφωνεί το 70% των πολιτών που ανήκουν στην κατηγορία 55- 64 ετών.

Διαβάστε επίσης: Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 6,5 μονάδων για τη ΝΔ – Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός ο ΛεβέντηςΣχόλια