Δημοσκόπηση-χαστούκι για την «υπερήφανη διαπραγμάτευεση». «Τσίπρα τα έχεις κάνει μαντάρα» λένε 6 στους 10. Μειώνεται η ψαλίδα.

Δημοσκόπηση-χαστούκι για την «υπερήφανη διαπραγμάτευεση». «Τσίπρα τα έχεις κάνει μαντάρα» λένε 6 στους 10. Μειώνεται η ψαλίδα.

Η διαρκής «υπερήφανη» διαπραγμέτευση μειώνει στο 8% την διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ενώ φέρνει στην τρίτη θέση το ΠΟΤΑΜΙ με 6,1%. Στο 14% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

 

pinakasfg10

Τα αποτελέσματα-σοκ για την κυβέρνηση στην δημοσκόπηση της εταιρίας Metrisi για το «Πρώτο Θέμα»

ΣΥΡΙΖΑ 32,3%

ΝΔ στο 24,2%

Ποτάμι 6,1%

ΚΚΕ 5,3% ,

ΑΝΕΛ με 5,1%

Χρυσή Αυγή 5,0%,

ΠΑΣΟΚ 3,1%,

«Άλλο Κόμμα» 4,8%

Αδιευκρίνιστη ψήφος 14,1%.

Την ίδια στιγμή:

– Οι εξελίξεις των τελευταίων δύο εβδομάδων στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους «γεννούν» αισθήματα ανασφάλειας και φόβου σχεδόν σε 7 στους 10 πολίτες. Το 33,2% «δεν ξέρει, δεν έχει ιδέα» για τις προθέσεις και τους στόχους της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση.
– Παράλληλα, ολοένα και αυξάνονται οι πολίτες που διαφωνούν, το 61,4% έναντι του 59,4% της δημοσκόπησης της 29ης Μαΐου, με τους χειρισμούς της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στη διαπραγμάτευση, ενώ μόλις το 22,8% επιθυμούν μια σκληρότερη στάση.
– Η δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση απεικονίζεται αφενός στο γεγονός ότι 6 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβερνητική πολιτική των τελευταίων μηνών «αποδυνάμωσε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας», ενώ μόλις 3 στους 10 είναι ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις της.

– Το 69,9% των πολιτών, 10% περισσότεροι από την τελευταία δημοσκόπηση της 29ης Μαΐου, αισθάνεται φόβο από τη χρονική καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις, ενώ 5 στους 10 πιστεύουν ότι ευθύνεται η κυβέρνηση γι’ αυτή.Σχόλια