Δημοσκόπηση «καμπανάκι» στην κυβέρνηση: Οριακή διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ – Εκτός Βουλής οι ΑΝΕΛ

148 1

Οριακό είναι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της Νέας Δημοκρατίας, όπως προκύπτει από πανελλαδική έρευνα της ProRata για την Εφημερίδα των Συντακτών, που διενεργήθηκε το διήμερο 15-16 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με μόλις 1% της Νέας Δημοκρατίας, και συγκεντρώνει ποσοστό 20%, έναντι 19% της ΝΔ.

Παράλληλα, σύμφωνα με την έρευνα, το 53% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με κάποιο άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου (χωρίς να υπολογίζονται λευκά/άκυρα και αποχή), ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 20% και ακολουθούν: ΝΔ με 19%, Χρυσή Αυγή με 6,5%, ΚΚΕ με 6%, ΠΑΣΟΚ/Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4%, Ένωση Κεντρώων με 3%, Το Ποτάμι με 2,5%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, ενώ άλλο απαντά το 3,5%, Άκυρο/Λευκό το 5,5%, Αποχή το 18,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 31%.

prothesi psifou

Στο ερώτημα για το πώς πιστεύουν ότι θα εξελιχθεί η οικονομική κατάσταση στη χώρα το επόμενο 12μηνο, το 75% των ερωτηθέντων πιστεύει πως θα χειροτερέψει (το 51% πιστεύει πολύ, και το 24% λίγο).

oikonomiki katastasiJoin the Conversation

1 comment

  1. ΗΛΙΑΣ Απάντηση

    Η ΚΚΕ Η ΤΙΠΟΤΑ