Δημοσκόπηση «καμπανάκι» στην κυβέρνηση: Οριακή διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ – Εκτός Βουλής οι ΑΝΕΛ

Δημοσκόπηση «καμπανάκι» στην κυβέρνηση: Οριακή διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ – Εκτός Βουλής οι ΑΝΕΛ

Οριακό είναι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, έναντι της Νέας Δημοκρατίας, όπως προκύπτει από πανελλαδική έρευνα της ProRata για την Εφημερίδα των Συντακτών, που διενεργήθηκε το διήμερο 15-16 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με μόλις 1% της Νέας Δημοκρατίας, και συγκεντρώνει ποσοστό 20%, έναντι 19% της ΝΔ.

Παράλληλα, σύμφωνα με την έρευνα, το 53% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας με κάποιο άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου (χωρίς να υπολογίζονται λευκά/άκυρα και αποχή), ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 20% και ακολουθούν: ΝΔ με 19%, Χρυσή Αυγή με 6,5%, ΚΚΕ με 6%, ΠΑΣΟΚ/Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4%, Ένωση Κεντρώων με 3%, Το Ποτάμι με 2,5%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, ενώ άλλο απαντά το 3,5%, Άκυρο/Λευκό το 5,5%, Αποχή το 18,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 31%.

prothesi psifou

Στο ερώτημα για το πώς πιστεύουν ότι θα εξελιχθεί η οικονομική κατάσταση στη χώρα το επόμενο 12μηνο, το 75% των ερωτηθέντων πιστεύει πως θα χειροτερέψει (το 51% πιστεύει πολύ, και το 24% λίγο).

oikonomiki katastasiΣχόλια