Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 12,5% της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 12,5% της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

Προβάδισμα 12,5 μονάδων εμφανίζεται να έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Τα άσχημα νέα για την κυβέρνηση, ωστόσο, συνεχίζονται, αφού επτά στους δέκα ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (73,5%) είναι δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, ενώ τέσσερις στους δέκα (40,5%) απαντούν ότι δεν μπορεί πλέον να προσφέρει στη χώρα.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει την προτίμηση του 28,5% των ερωτηθέντων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ του 16% (27,5% και 17,5% αντίστοιχα στην προηγούμενη δημοσκόπηση). Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,5%, ενώ 5,5% συγκεντρώνει το ΚΚΕ και 4,5% η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

prothesi psifou

Σε ό,τι αφορά στα μικρότερα κόμματα, από 2% συγκεντρώνουν ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Πλεύση Ελευθερίας, ενώ από 1,5% Το Ποτάμι και η ΛΑΕ.

Την ίδια ώρα, 6,5% αναφέρει ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, ενώ 20,5% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Η διαφορά ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΝΔ γιγαντώνεται στην παράσταση νίκης, όπου η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 49 ποσοστιαίες μονάδες (62% έναντι 13%), «άλλο κόμμα» αναφέρει ένα 5% και 20% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

parastasi nikis

Σε ό,τι αφορά στην εξαγγελία του προέδρου της ΝΔ για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% το 81% συνολικά των ερωτηθέντων εκτιμά ότι είναι ένα πολύ σημαντικό (53%) ή σημαντικό ζήτημα (28%), 9% κρίνει ότι δεν είναι πολύ σημαντικό, 7,5% θεωρεί τη μείωση ασήμαντη ενώ 2,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Ωστόσο, το 60,5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός δε θα τηρήσει τη δέσμευσή του για μείωση του ΕΝΦΙΑ, 27% εκτιμά ότι θα την τηρήσει, ενώ 12,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Την ίδια ώρα, το 86,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, 8% ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι και 5,5% δηλώνουν ικανοποιημένοι.

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει ακόμη να προσφέρει στη χώρα συνολικά, το 69,5% των ερωτηθέντων διαφωνούν (56% διαφωνούν απόλυτα, και 13,5% μάλλον διαφωνούν), 13% ούτε διαφωνούν ούτε συμφωνούν, 10,5% μάλλον συμφωνούν, 5% συμφωνούν και 2% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Αναφορικά με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, το 64,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες, 18% ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να θέσει κανόνες διαφάνειας στο τηλεοπτικό τοπίο, ενώ 17,5% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Διαβάστε αναλυτικά τη δημοσκόπηση ΕΔΩ.Σχόλια