Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 6,5 μονάδων για τη ΝΔ – Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός ο Λεβέντης

Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Προβάδισμα 6,5 μονάδων για τη ΝΔ – Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός ο Λεβέντης

Σημαντική διαφορά καταγράφεται ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, στη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 6,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Αναλυτικότερα, η ΝΔ έρχεται πρώτη στην πρόθεση ψήφου με 24%, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 17,5%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 6%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,5%, ενώ εκτός «δημοσκοπικής Βουλής» μένουν το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που συγκεντρώνουν 2 και 2,5 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα.

Αν και Ένωση Κεντρώων και Δημοκρατική Συμπαράσταση ισοψηφούν στην πέμπτη θέση με 4,5%, πρώτος σε δημοτικότητα πολιτικός αρχηγός προκρίνεται ο Βασίλης Λεβέντης, με το 27% των ερωτηθέντων να έχει θετική ή πολύ θετική άποψη για αυτόν.

Ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 25,5%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται τρίτος στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων, συγκεντρώνοντας 23%.

Δυσαρεστημένη από τις επιδόσεις της κυβέρνησης φαίνεται πως είναι όχι μόνο η πλειοψηφία των ερωτηθέντων κατά 87%, αλλά ακόμα και η ίδια η εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 74%.

Εξίσου απαισιόδοξη παρουσιάζεται η κοινή γνώμη και ως προς την οικονομική προοπτική της χώρας, με το 80,5% να μην πιστεύει πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να βγάλει την Ελλάδα από το μνημόνιο μέχρι το τέλος της τετραετίας.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ΕΔΩ.Σχόλια