Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 7,5 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (φωτό & βίντεο)

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 7,5 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (φωτό & βίντεο)

Προβάδισμα 7,5 ποσοστιαίων μονάδων εμφανίζεται να έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Αναλυτικότερα, σε δείγμα 1005 ερωτηθέντων, η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου το 22,3%, έναντι 14,8 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,3%, ενώ το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,8% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,7%.

prothesi 1

prothesi 2

prothesi 3

Σημειώνεται ότι το ποσοστό με το οποίο προηγείται η αξιωματική αντιπολίτευση στην πρόθεση ψήφου ανεβαίνει περίπου στο 9,6%, αν γίνει αναγωγή των απαντήσεων χωρίς τον υπολογισμό πρόθεσης αποχής, λευκού και άκυρου.

anag proth 1

anag proth 2

anag proth 3

Σε ό,τι αφορά στην «παράσταση νίκης» η ΝΔ βρίσκεται μπροστά, με το 64,9% των ερωτηθέντων να πιστεύουν ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι μόλις 15,5%.

parastasi nikis

Σε ερώτηση με ποιου πολιτικού αρχηγού τις απόψεις ταυτίζονται, τα ποσοστά είναι απογοητευτικά, καθώς μόλις το 14% των πολιτών ταυτίζεται με τις απόψεις του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 21% δηλώνει ότι ταυτίζεται με τις απόψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

apopseis 1

apopseis 2

apopseis 3

Νικητής σε αυτή την αναμέτρηση αναδεικνύεται ο… Κανένας, αφού και οι δύο δημοφιλέστεροι πολιτικοί αρχηγοί μαζί, συγκεντρώνουν ποσοστό 35%, υστερώντας σημαντικά από το ποσοστό που συγκεντρώνει η απάντηση «κανενός ιδιαίτερα» που φτάνει το 39,5%.Σχόλια