Δημοσκόπηση: Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα δίνει το 59% των πολιτών

Δημοσκόπηση: Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα δίνει το 59% των πολιτών

Θετικές είναι οι αντιδράσεις από την πλειοψηφία των πολιτών στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της ALCO για το «Ποντίκι».

Αναλυτικότερα, το 67% των πολιτών, αξιολογεί θετικά και πολύ θετικά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, το 9% αρνητικά και πολύ αρνητικά, το 19% εμφανίζεται αδιάφορο και το 6% δεν απαντά.

programDil

Ανά κομματική προτίμηση, οι ψηφοφόροι των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων εμφανίζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά συμφωνίας με τις προγραμματικές δηλώσεις, πολύ ψηλά βρίσκονται όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή, αλλά τα πιο εντυπωσιακά ποσοστά είναι το 68% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και το 31% αυτών της Ν.Δ.

programDilKom

Οι πολίτες, σε ποσοστό 27% δήλωσαν ότι αισθάνθηκαν «Υπερηφάνεια» ακούγοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, 21% «Ενθουσιασμό», το 24% απάντησε «Τίποτα ιδιαίτερο», ενώ το 20% «Ανησυχία» και το 2% «Απογοήτευση». Παράλληλα, ένα 6% δεν έδωσε απάντηση.

sinaisth

Απαντώντας στο ερώτημα της έρευνας «Εσείς προσωπικά θα δίνατε ή όχι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση;», το 59% των ερωτηθέντων απαντάει θετικά, το 34% αρνητικά, ενώ το 7% δεν απαντά στο ερώτημα.

psifEmpist

Ανά κομματική προτίμηση, εκτός από τα αυτονόητα θηριώδη ποσοστά των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων, εντύπωση προκαλεί το ότι το 60% των ψηφοφόρων της Χ.Α., το 57% του ΠΑΣΟΚ, το 53% του Ποταμιού και το 48% του ΚΚΕ θα έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Στον αντίποδα, αρνητικό εμφανίζεται το 81% των ψηφοφόρων της Ν.Δ.

psifEmpistKom

Τέλος, σε ό,τι αφορά στη «στάση της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές μας», το 75% των ερωτηθέντων εμφανίζεται να συμφωνεί, αρνητικά αντιδρά το 15%, και δεν απαντά το 10%.

diapragm

Ανά κομματική προτίμηση με τη διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης συμφωνούν σε ποσοστά άνω του 90% οι ψηφοφόροι των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χ.Α., κατά 73% αυτοί του ΚΚΕ, κατά 69% του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού και το 41% των ψηφοφόρων της Ν.Δ.


Σχόλια