Δημοσκόπηση: Το 42% των Ιταλών επιθυμούν το Grexit

Δημοσκόπηση: Το 42% των Ιταλών επιθυμούν το Grexit

Το 42% των Ιταλών θέλουν την Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία Swg για λογαριασμό της ιταλικής εφημερίδας Κοριέρε Ντέλα Σέρα.

Η δημοσκόπηση ξεκίνησε από τη θέση ότι «η Ελλάδα δηλώνει ότι δε θα πληρώσει το χρέος της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» και ρώτησε τους Ιταλούς τι πρέπει να γίνει σε αυτή την περίπτωση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, το 33% του στατιστικού δείγματος απάντησε ότι «πρέπει να συνεχισθούν οι βοήθειες προς την Ελλάδα», το 42% ότι «η Ελλάδα πρέπει να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση διότι δεν δέχεται να την βοηθήσουν» και το 25% ότι δεν ξέρει τι είναι πιο σωστό.

Στο σχόλιό της, η εφημερίδα τονίζει ότι υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα, μεταξύ των ερωτηθέντων, για το ποιος φέρει μεγαλύτερες ευθύνες – οι Eυρωπαίοι γραφειοκράτες ή η Ελλάδα- αλλά υπερέχει η άποψη σύμφωνα με την οποία η χώρα μας κωλυσιεργεί.

Όπως σημειώνει η Κοριέρα Ντέλα Σέρα, υπέρ της εξόδου της χώρας μας τάσσονται τα άτομα μέχρι 55 ετών, ενώ οι πολίτες από 55 χρόνων και πάνω υποστηρίζουν τη συνέχιση της βοήθειας προς τη χώρα.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η διαπίστωση βάσει της οποίας διενεργήθηκε η εν λόγω δημοσκόπηση, αναφέρεται σε γεγονός (άρνηση πληρωμής των οφειλών προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) που αποτελεί ερμηνεία της εφημερίδας, και προδιαθέτει αρνητικά το στατιστικό δείγμα των ερωτηθέντων.Σχόλια