Δύο συλλήψεις στο Ρέθυμνο για εκρηκτικά, ναρκωτικά & πλαστά χαρτονομίσματα

Δύο συλλήψεις στο Ρέθυμνο για εκρηκτικά, ναρκωτικά & πλαστά χαρτονομίσματα

«Λαβράκι» έβγαλε η έρευνα της ΕΛΑΣ στο Ρέθυμνο, με δύο άνδρες να οδηγούνται στον εισαγγελέα για την παράνομη δράση τους, οι οποίοι εμπλέκονται κατά περίπτωση με ναρκωτικά, παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, δενδρύλλια χασίς, ζελατινοδυναμίτιδα, αλλά και όπλα!

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου προχώρησαν στη σύλληψη ενός 48χρονου άνδρα για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και παραβάσεις που αφορούν σε ναρκωτικές ουσίες.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο δενδρύλλια χασίς σε γλάστρες, ύψους έως ένα μέτρο, μικροποσότητα κάνναβης, 849 εμφανώς πλαστά χαρτονομίσματα των εκατό και των πενήντα ευρώ, το ποσό των οποίων έφτανε τις 82.650 ευρώ, οκτώ χάρτινες ταινίες περιτυλίγματος χαρτονομισμάτων με ενδείξεις τραπεζικού καταστήματος, και μία σελίδα με χειρόγραφες σημειώσεις αριθμών σειράς χαρτονομισμάτων.

Λίγη ώρα αργότερα, νέα έρευνα σε σπίτι 44χρονου μέσα στην πόλη του Ρεθύμνου, καθώς και σε αγροτική τοποθεσία ιδιοκτησίας του, αποκάλυψε στους αστυνομικούς τρεις συσκευασίες με ποσότητα εκρηκτικής ύλης ζελατινοδυναμίτιδας, ένα κυνηγετικό όπλο, μία χειροβομβίδα και είκοσι κροτίδες.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο εισαγγελέα Ρεθύμνου, ενώ η αστυνομία συνεχίζει να συγκεκριμενοποιεί και να ελέγχει πληροφορίες για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων που το τελευταίο διάστημα εμφανίστηκαν στην αγορά του νομού.Σχόλια