Διορία 10 ημερών στη VW για εξηγήσεις σχετικά με τη νέα υπόθεση υψηλών εκπομπών CO2, δίνει η Κομισιόν

Διορία 10 ημερών στη VW για εξηγήσεις σχετικά με τη νέα υπόθεση υψηλών εκπομπών CO2, δίνει η Κομισιόν

Περιθώριο 10 ημερών δίνει η Κομισιόν στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αποκαλύψεις αναφορικά με το σκάνδαλο με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) εκατοντάδων χιλιάδων οχημάτων, που ξεπερνούσαν τα όρια που διαφήμιζε η ίδια η εταιρεία στις τεχνικές προδιαγραφές τους.

Συγκεκριμένα, ο Επίτροπος Κλιματικής Δράσης και Ενέργειας, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε, απέστειλε χθες, μια επιστολή στον γενικό διευθυντή της VW ζητώντας «διευκρινίσεις», και του έδωσε διορία δέκα ημερών για να απαντήσει, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι στις 5 Νοεμβρίου η VW παραδέχτηκε ότι εντοπίστηκαν «παρατυπίες» στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε επιπλέον 800.000 οχήματα. Η αποκάλυψη αυτή έγινε στο πλαίσιο της εσωτερικής έρευνας που διεξάγει η εταιρεία μετά το σκάνδαλο του παράνομου λογισμικού που είχε τοποθετηθεί σε 11 εκατ. ντιζελοκίνητα οχήματα και ήταν σε θέση να παραποιεί τα αποτελέσματα των ελέγχων για την εκπομπή οξειδίου του αζώτου (NOx).

Η Επιτροπή αποφάσισε να καθυστερήσει τη δημοσιοποίηση αυτής της έκθεσης «προκειμένου να λάβει υπόψη της τις τελευταίες εξελίξεις» ανέφερε μια πηγή.

«Δίνουμε μια ευκαιρία στη Volkswagen να αναπροσαρμόσει τα στοιχεία που μας έχει ήδη στείλει. Θέλουμε πρώτα να ακούσουμε τι έχουν να πουν και κατόπιν θα κάνουμε τις εκτιμήσεις μας» είπε η εκπρόσωπος του Κανιέτε.

Στην επιστολή του ο Επίτροπος ζητά από τη Volkswagen να διευκρινίσει σε ποια μοντέλα και σε πόσα ακριβώς αυτοκίνητα αφορά η νέα υπόθεση με τις εκπομπές CO2.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι έλαβε την επιστολή και θα απαντήσει μετά την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας.Σχόλια