Διορία μέχρι τη Δευτέρα έδωσαν οι Βούλγαροι αυτοκινητιστές στους Έλληνες αγρότες

Διορία μέχρι τη Δευτέρα έδωσαν οι Βούλγαροι αυτοκινητιστές στους Έλληνες αγρότες

Διορία μέχρι τη Δευτέρα έδωσαν οι Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών στου Έλληνες αγρότες, προειδοποιώντας για αντιμπλόκα σε όλα τα μεθοριακά σημεία διέλευσης ανάμεσα στη Βουλγαρία και την Ελλάδα, αν οι αγρότες δεν τερματίσουν μέχρι τότε τον αποκλεισμό τους.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Βουλγαρίας, ενώ όπως έγινε γνωστό, ο αποκλεισμός αυτός θα επικεντρωθεί μόνο σε βαν, αυτοκίνητα και μεγάλα οχήματα που μεταφέρουν αγροτικά προϊόντα.

«Αποφασίσαμε να μπλοκάρουμε όχι μόνο την αγροτική παραγωγή που εισέρχεται και εξέρχεται από τη Βουλγαρία, αλλά επίσης αγροτικά αγαθά που διακινούνται μέσω της Βουλγαρίας», δήλωσε ο Μίρολιουμπ Στολάρσκι, ο επικεφαλής της βουλγαρικής ένωσης οδικών μεταφορών, προσθέτοντας ότι σχεδιάζουν επίσης να αποκλείσουν και τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, σε ό,τι αφορά στην ελληνική αγροτική παραγωγή.

Οι βουλγαρικές αρχές υποστηρίζουν πως οι απώλειες των μεταφορέων θα ξεπεράσουν τα 10 εκατ. ευρώ. Ο αποκλεισμός δημιούργησε ουρές φορτηγών μήκους 10 χιλιομέτρων από τη βουλγαρική πλευρά των συνόρων.

Την ίδια ώρα, η Βουλγαρία υπολογίζει πως θα έχει σοβαρές απώλειες και για την τουριστική βιομηχανία της.

Σύμφωνα με τον Ναστιμίρ Ανανίεφ, πρόεδρο της επιτροπής μεταφορών του κοινοβουλίου, περίπου 40.000 Βούλγαροι έχουν ακυρώσει διακοπές τους στην Ελλάδα και περίπου 30.000 Έλληνες πολίτες έχουν ακυρώσει ταξίδια στη Βουλγαρία, εξαιτίας των αποκλεισμών.

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλγαρία έχει καλέσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι οι αποκλεισμοί παραβιάζουν τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί ελεύθερης κυκλοφορίας αγαθών και ανθρώπων.

Σχόλια