Δίωξη για παράβαση καθήκοντος στη Σαββαΐδου για τον φόρο διαφημίσεων στα κανάλια

Δίωξη για παράβαση καθήκοντος στη Σαββαΐδου για τον φόρο διαφημίσεων στα κανάλια

Ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος ασκήθηκε στη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για το χρονικό διάστημα που έδωσε ως παράταση στους τηλεοπτικούς σταθμούς να πληρώσουν το 20% επί των διαφημίσεων.

Το αδίκημα συνίσταται, σύμφωνα με τη δίωξη, στο ότι η κ. Σαββαΐδου, στις 12 Ιανουαρίου 2015, λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, με απόφασή της έδωσε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στους τηλεοπτικούς σταθμούς από αυτό που προέβλεπε ο νόμος, προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.

Σημειώνεται ότι ο νόμος 3845/2010 προβλέπει ότι ο ειδικός φόρος εισπράττεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και αποδίδεται στο Δημόσιο την 20η ημέρα κάθε μήνα για τα έσοδα του προηγούμενου.

Η απόφαση της 12ης Ιανουαρίου από την κ. Σαββαίδου, η οποία δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες αργότερα στο ΦΕΚ, προέβλεπε ότι η δήλωση μπορεί να υποβληθεί μέχρι την 20η Ιανουαρίου για έσοδα του προηγούμενου έτους.

Σημειώνεται τέλος ότι η προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε μετά από μήνυση δικηγόρου που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο και διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από τον αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, Αθανάσιο Κατσιρώδη.Σχόλια