Διώξεις σε Μηλιάκο και Μίχα για τα δάνεια της Αγροτικής

Διώξεις σε Μηλιάκο και Μίχα για τα δάνεια της Αγροτικής

Κακουργηματική δίωξη στον πρώην διοικητή της ΑΤΕ, Δημήτρη Μηλιάκο, στον επιχειρηματία απασχολούμενο με την εμπορεία κρεάτων, Χαράλαμπο Μίχα, συγγενή του πρώην νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, καθώς και σε 25 ακόμα άτομα άσκησαν οι εισαγγελείς διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου και Αγγελική Τριανταφύλλου.

MILIAKOS
Ο Δημήτρης Μηλιάκος, ο οποίος είναι και κουμπάρος με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή

Όπως είχε αποκαλύψει το ereportaz η συγκεκριμένη εβδομάδα θεωρούταν ιδιαίτερα κρίσιμη ως προς την ολοκλήρωση ενός μόλις σκέλους της μεγάλης έρευνας που αφορά τα κόκκινα δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας.

apokalupsi
H επιβεβαίωση στο άρθρο του ereportaz από τις 16 Νοεμβρίου που έκανε λόγο για σημαντικές εξελίξεις σε μείζονος σημασίας υποθέσεις σχετικά με τα κόκκινα δάνεια

raikou1Η παραγγελία για την έρευνα που αφορά δανειοδότηση ύψους 52.2 εκ ευρώ την περίοδο 2007-2011, δόθηκε από την επικεφαλής του γραφείου κατά των εγκλημάτων διαφθοράς, Ελένη Ράικου.

Στο πλαίσιο της έρευνας συντάχθηκε πόρισμα από την ΤτΕ σύμφωνα με το οποίο προέκυψε ότι η συνολική ζημιά που υπέστη η ΑΤΕ μόνο από τη συγκεκριμένη δανειοδότηση ανέρχεται σε 52 εκατ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο δάνειο δεν είναι το μόνο, καθώς στα χέρια των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς βρίσκονται και άλλοι φάκελοι με προβληματικά δάνεια της ΑΤΕ για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται.

 

 

 

 Σχόλια