Διπλό σκορ για ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Διπλό σκορ για ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Διπλάσιο ποσοστό συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, σε νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, και η οποία αποτυπώνει την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβερνητική πολιτική.

Αναλυτικότερα και βάσει των ευρημάτων της δημοσκόπησης, η ΝΔ στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφους συγκεντρώνει ποσοστό 33%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 16,5%. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη έρευνα του ΠΑΜΑΚ, τον Ιανουάριο, η ΝΔ συγκέντρωνε 30,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 16,5%.

Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, με 7,5%, οριακά καλύτερα από το ΚΚΕ, το οποίο ακολουθεί με ποσοστό 7%, ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5%.

Σημειώνεται ότι κανένα άλλο κόμμα δεν ξεπερνά το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή. Η Ένωση Κεντρώων βρίσκεται στο 2%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Ποτάμι αποσπούν 1,5% ο καθένας. Και τα τρία κόμματα έχουν χάσει μισή μονάδα σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

Ν.Δ.: 33%

ΣΥΡΙΖΑ: 16,5%

Χρυσή Αυγή: 7,5%

ΚΚΕ: 7%

Δημοκρατική Συμπαράταξη: 6,5%

Ένωση Κεντρώων: 2%

ΑΝΕΛ: 1,5%

Ποτάμι: 1,5%

Πλεύση Ελευθερίας: 1,5%

ΛΑΕ: 1%

Άλλο κόμμα: 5,5%

Δεν ξέρω/δεν απαντώ: 16,5%

Αποχή: 14,5%

Άκυρο/Λευκό: 5,5%

Δυσαρεστημένοι οι 8 στους 10 από τα δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, η έρευνα αντανακλά ευρεία δυσαρέσκεια στην κοινωνία με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πάνω από 8 στους 10 πολίτες κρίνουν αρνητικά την πρώτη διετία της Κουμουνδούρου στην εξουσία.

Ενδεικτικό της απογοήτευσης των πολιτών, είναι ότι ακόμα και ανάμεσα στους πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, μόλις το 26,5% αποτιμά θετικά την κυβέρνηση, ενώ αντίθετα το 62% έχει αρνητική γνώμη.

Παράλληλα, 9 στους 10 πολίτες εκτιμούν πως τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση για τη χώρα.

Οι πολίτες «βλέπουν» νέα μέτρα

Σε ό,τι αφορά τα της διαπραγμάτευσης, υπέρ της προσφυγής σε κάλπες εάν η διαπραγμάτευση αποτύχει δηλώνει το 33,5%, ενώ το 34% τάσσεται υπέρ της παραίτησης της νυν κυβέρνησης και του σχηματισμού οικουμενικής.

Την ίδια ώρα, η συντριπτική πλειοψηφία (78,5%) εκτιμά πως η κυβέρνηση θα κλείσει τελικά την αξιολόγηση με τίμημα νέα μέτρα. Μόλις το 6,5% πιστεύει πως η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί χωρίς νέα μέτρα.Σχόλια