Δυσαρεστημένοι οι Τούρκοι: Πού ήταν η συμπαράστασή σας για τις επιθέσεις στην Άγκυρα & την Κωνσταντινούπολη;

Δυσαρεστημένοι οι Τούρκοι: Πού ήταν η συμπαράστασή σας για τις επιθέσεις στην Άγκυρα & την Κωνσταντινούπολη;

Λίγη ώρα μετά τις χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, ο σκιτσογράφος της εφημερίδας «Le Monde» δημιούργησε ένα σκίτσο (κεντρική φωτογραφία κειμένου) για το πένθος στο οποίο έχουν βυθιστεί Γαλλία και Βέλγιο, έπειτα από τα χτυπήματα των τζιχαντιστών.

Στόχος του σκιτσογράφου ήταν να εκφράσει τη συμπαράσταση των Γάλλων πολιτών προς τους Βέλγους, με το σκίτσο να κάνει μέσα σε λίγες μόνο ώρες το γύρο των social media, αφού πολλοί ήταν οι χρήστες του Διαδικτύου που θέλησαν να το αναρτήσουν στις προσωπικές τους σελίδες.

Το εν λόγω σκίτσο, ωστόσο, φαίνεται πως προκάλεσε την αντίδραση των Τούρκων, οι οποίοι διερωτώνται τώρα γιατί ο διαδικτυακός κόσμος δε θέλησε να δείξει τη συμπαράστασή του και την ίδια αλληλεγγύη σε εκείνους, έπειτα από τις πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη.

Έτσι λοιπόν σήμερα άρχισε να «κυκλοφορεί» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το σκίτσο της «Le Monde», αλλά παραλλαγμένο, αφού κοντά σε Γαλλία και Βέλγιο στέκεται και η πληγωμένη από τις επιθέσεις των τρομοκρατών Τουρκία.

altern turkΣχόλια