Δείτε πότε θα καταβληθούν οικογενειακά επιδόματα & κάρτα αλληλεγγύης

Δείτε πότε θα καταβληθούν οικογενειακά επιδόματα & κάρτα αλληλεγγύης

Την Πέμπτη αναμένεται να πιστωθούν τα οικογενειακά επιδόματα του γ’ τριμήνου σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, ενώ την Παρασκευή θα ενεργοποιηθεί για τέταρτη φορά η κάρτα αλληλεγγύης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2015 θα πιστωθούν τα οικογενειακά επιδόματα του Γ’ τριμήνου 2015 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τριτέκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση Α21 μέχρι τις 4/9/2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις.

Η πληρωμή αφορά σε 645.000 δικαιούχους και η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 223 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, την Παρασκευή θα πιστωθεί το ποσό των 16,3 εκατ. ευρώ σε 145.357 δικαιούχους, που θα λάβουν έτσι την δ’ δόση της Κάρτας Αλληλεγγύης. Πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που γίνεται μέσω της χρήσης αυτής της κάρτας, και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70 – 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το εισόδημα που έχουν δηλώσει.Σχόλια