Δείτε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των γαλλικών ΜΜΕ: «Αυτή τη φορά έχουμε πόλεμο»

Δείτε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των γαλλικών ΜΜΕ: «Αυτή τη φορά έχουμε πόλεμο»

Εθνική τραγωδία αποτελεί η χθεσινοβραδινή επίθεση στη γαλλική πρωτεύουσα, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα που στοίχησε την ζωή εκατοντάδων ανθρώπων.

Την ίδια στιγμή τα γαλλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο στα πρωτοσέλιδα τους για «σφαγή»,«φρίκη και αηδία», «πόλεμο» και πολλές ακόμη  βαριές λέξεις που εκφράζουν την δεινή κατάσταση που επικρατεί στο Παρίσι από χθες το βράδυ.

«Αυτή τη φορά έχουμε πόλεμο», γράφει η εφημερίδα Le Parisien το Σάββατο, ενώ και η αθλητική εφημερίδα L’Equipe γράφει σε μαύρο φόντο: «Φρίκη».


«Ο πόλεμος στην καρδιά του Παρισιού», έχει τίτλο η Le Figaro. Η Liberation γράφει για «Σφαγές στο Παρίσι», για σφαγές κάνουν λόγο οι εφημερίδες Ardennais, La Dépêche du midi, La Charente, Le Courrier picard, η Nice-Matin μιλάει για «φρίκη».
Εντεκα μήνες μετά τις επιθέσεις του Ιανουαρίου, «η τρομοκρατία χτύπησε πάλι. Συντονισμένα. Τυφλά. Χωρίς έλεος», γράφει ο Michel Klekowicki στην επαρχιακή Le Républicain lorrain. «Σε μερικά λεπτά, το Παρίσι μεταμορφώθηκε σε ένα μέρος όπου ο θάνατος μπορούσε να έρθει από παντού», σχολιάζει ο Dominique Jung στην επαρχιακή Les Dernières Nouvelles d’Alsace.

«Το Παρίσι δέχτηκε επίθεση. Το Παρίσι έγινε στόχος. Το Παρίσι για μια ακόμη φορά αιματοκυλίστηκε -με φρικτό τρόπο!», γράφει ο Jean-Claude Souléry στην La Dépêche du midi, και προσθέτει ότι «η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ακούγεται ήδη σαν ένα σημάδι πολέμου».


Τα θύματα των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου «είναι οι τρομεροί μάρτυρες ενός παγκόσμιου πολέμου του οποίου η Γαλλία, παρά τη θέλησή της, είναι ήδη ένα από τα κεντρικά μέτωπα μάχης», γράφει ο Dominique Garraud στην La Charente libre.
Για τον Philippe Marcacci  της Est républicain, «η τρομοκρατική απειλή φώλιασε ήδη στο γαλλικό έδαφος. Στην πραγματικότητα, μας θέτει σε μια κατάσταση μόνιμου πολέμου», ενώ στο εξώφυλλό της η εφημερίδα έχει τίτλο «Σε πόλεμο».
«Η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο» επισημαίνει και ο Bruno Dive στην Sud-Ouest.
Το μήνυμα που μεταφέρεται τώρα σε όλη τη χώρα είναι «Είμασταν Charlie, τώρα είμαστε Παρίσι», όπως γράφει ο Jean-Marcel Bouguereau στην République des Pyrénées.

 

Πηγή: Γαλλικά ΜΜΕ: «Αυτή τη φορά έχουμε πόλεμο» | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/235680/gallika-mme-ayti-ti-fora-ehoyme-polemo#ixzz3rS7FMtebΣχόλια