ΔΝΤ: Ακόμη και με ελάφρυνση, το χρέος δε θα γίνει βιώσιμο χωρίς μεταρρυθμίσεις

ΔΝΤ: Ακόμη και με ελάφρυνση, το χρέος δε θα γίνει βιώσιμο χωρίς μεταρρυθμίσεις

Ότι το χρέος, ακόμη και με εμπροσθοβαρή ελάφρυνση, δε θα γίνει βιώσιμο χωρίς μεταρρυθμίσεις, επεσήμανε ανώτερο στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τονίζοντας ότι εάν δεν εφαρμοστεί το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, δε θα υπάρξει ελάφρυνση.

Το στέλεχος του Ταμείου, το οποίο ζήτησε να μην κατονομαστεί, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον, σημείωσε ότι το ΔΝΤ δε συμφωνεί με την ανάλυση βιωσιμότητας των υπολοίπων Θεσμών, αλλά, αντίθετα, εμμένει στις δικές του εκτιμήσεις.

«Δε βρισκόμαστε ακόμη σε μια κατάσταση όπου το ΔΝΤ να μπορεί να πει «είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε», αλλά (…) πιστεύω ότι μπορούμε να φθάσουμε εκεί ως το τέλος της χρονιάς», ανέφερε ακόμη το στέλεχος του Ταμείου.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο οργανισμός δε θα λάβει μέρος στο πρόγραμμα, ώσπου να λάβει περισσότερες εγγυήσεις για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κατάσταση που έχει ανάγκη μια εκταμίευση και είμαστε ασφαλώς έτοιμοι να κάνουμε παραχωρήσεις. Αλλά δεν έχουμε υποχωρήσει στο ότι χρειαζόμαστε επιπρόσθετες εγγυήσεις για την ελάφρυνση του χρέους (της)», είπε χαρακτηριστικά το υψηλόβαθμο στέλεχος του Ταμείου.Σχόλια