ΔΝΤ: Δεν απαιτούμε σκληρότερα μέτρα

ΔΝΤ: Δεν απαιτούμε σκληρότερα μέτρα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν επιμένει σε νέους και πιο αυστηρούς στόχους  αλλά στην τήρηση των ήδη συμφωνηθέντων, όπως ξεκαθαρίζει σύμφωνα με δήλωση του, ο εκπρόσωπος του Ταμείου.
Ο κ. Ράις δήλωσε χαρακτηριστικά πως «oι απόψεις μας δεν έχουν ουσιαστικά αλλάξει από το καλοκαίρι, όταν έγινε η αρχική συμφωνία. Πράγματι δεν ζητούμε οτιδήποτε επιπλέον σε ό,τι αφορά τους συμφωνημένους στόχους».
Διευκρίνισε επίσης στους δημοσιογράφους πως η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα θα γίνει σύντομα, λέγοντας πως η ημερομηνία θα ανακοινωθεί μετά το Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.
«Μοιραζόμαστε την άποψη ότι η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν»
Επιβεβαίωσε επιπλέον ότι χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις Βρυξέλλες, για την αξιολόγηση της κατάστασης του ελληνικού προγράμματος και επιβεβαίωσε την παρουσία του Πόλ Τόμσεν σε αυτήν.«Έγινε καλή πρόοδος στις συναντήσεις αυτές» όπως ανέφερε.
Το ΔΝΤ όμως συνεχίζει να επιμένει στην εκτίμησή του,  διότι όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος, χρειάζονται πρόσθετα μέτρα σε ποσοστό του 4% με 5% του ΑΕΠ, προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό έως το έτος του 2018.Σχόλια