ΔΝΤ: Δεν έχει υπάρξει ακόμα καμία συζήτηση με την ελληνική κυβέρνηση

ΔΝΤ: Δεν έχει υπάρξει ακόμα καμία συζήτηση με την ελληνική κυβέρνηση

Δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της νέας ελληνικής κυβέρνησης, και το Ταμείο δεν πρόκειται να λάβει καμία απόφαση σχετικά με τη χώρα, μέχρι να ακούσει τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.

«Προσβλέπουμε στο να συζητήσουμε με τις ελληνικές Αρχές, όμως αυτό δεν έχει γίνει ακόμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ράις, κατά την ενημέρωση δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον, ενώ πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για επαφές με την Αθήνα.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε τη συνάντηση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, το Σαββατοκύριακο στο Παρίσι, ωστόσο διευκρίνισε ότι κατά τις συνομιλίες τους δεν τέθηκε κανένα «συγκεκριμένο ζήτημα» για την ακολουθούμενη πολιτική.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα του χρέους, ο κ. Ράις επανέλαβε τη θέση του Ταμείου, ότι υπάρχει ένα συμφωνημένο πλαίσιο με το Eurogroup για το ελληνικό χρέος, που προβλέπει ελάφρυνσή του μόνο εφόσον κρίνεται μη βιώσιμο και εφόσον η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο κ. Ράις απέφυγε να σχολιάσει όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, για την απόφαση της ΕΚΤ να σταματήσει να δέχεται τις εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου ως εχέγγυο για την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.
Σχόλια