ΔΝΤ: Έχουμε εξετάσει όλα τα σενάρια για την Ελλάδα – Δική της απόφαση αν θα ενταχθεί στην τράπεζα των BRICS

ΔΝΤ: Έχουμε εξετάσει όλα τα σενάρια για την Ελλάδα – Δική της απόφαση αν θα ενταχθεί στην τράπεζα των BRICS

Ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει εξετάσει όλα τα σενάρια για την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και το ενδεχόμενο ενός Grexit, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, Τζέρι Ράις, κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον.

«Πάντα καταρτίζουμε διάφορα σενάρια, αυτό είναι μέρος των υπηρεσιών που παρέχουμε προς τα μέλη μας. Δεν μπορούμε, πάντως, να αποκαλύψουμε λεπτομέρειες αυτών των σεναρίων», συμπλήρωσε ο κ. Ράις, επισημαίνοντας για μία ακόμα φορά ότι το βασικό σενάριο του ΔΝΤ, δεν περιλαμβάνει Grexit.

Ακόμα, ο κ. Ράις επιβεβαίωσε ότι στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΝΤ ο Πόουλ Τόμσεν θα ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, ωστόσο χαρακτήρισε τη διαδικασία ως «τακτικού χαρακτήρα ενημέρωση».

Ο κ. Ράις, σημείωσε εκ νέου ότι το ΔΝΤ παραμένει ευέλικτο σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, αλλά με προϋπόθεση να επιτυγχάνονται οι συμφωνημένοι στόχοι του προγράμματος: «Μπορούμε να δούμε διαφορετικές προσεγγίσεις, διαφορετικά μέτρα, αλλά όλα πρέπει να βγάζουν αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Ράις ξεκαθάρισε ότι είναι αποκλειστικά απόφαση της Ελλάδας και της ελληνικής κυβέρνησης αν θα ενταχθεί στην αναπτυξιακή τράπεζα των αναδυόμενων οικονομιών BRICS (Κίνα, Ρωσία, Ινδία, Βραζιλία, Νότια Αφρική), που αποτελεί πιθανό αντίπαλο δέος στο ΔΝΤ.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Ταμείου επιβεβαίωσε και το γεγονός ότι η κυβέρνηση έλαβε το «πράσινο φως» από το ίδιο το ΔΝΤ, για να χρησιμοποιήσει τον ειδικό λογαριασμό που υπάρχει στην ΤτΕ για την αποπληρωμή της δόσης των 750 εκατ. ευρώ προς το Ταμείο.Σχόλια