ΔΝΤ: Επενδύσεις, αλλά και μεταρρυθμίσεις με στόχο την ανάπτυξη

ΔΝΤ: Επενδύσεις, αλλά και μεταρρυθμίσεις με στόχο την ανάπτυξη

Να αυξήσουν δαπάνες «φιλικές προς την ανάπτυξη», αλλά και να προωθήσουν αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προτρέπει τις ανεπτυγμένες οικονομίες η Διεθνής Νομισματική και Οικονομική Επιτροπή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Παράλληλα, επισημαίνει την ανάγκη να συνεχιστούν και τα «στηρίγματα» των κεντρικών τραπεζών στην ασθενή παγκόσμια ανάκαμψη.
«Οι καθοδικοί κίνδυνοι για την προοπτική της παγκόσμιας οικονομίας έχουν αυξηθεί από τον Οκτώβριο, αυξάνοντας την πιθανότητα για μια πιο γενικευμένη επιβράδυνση και μια αιφνίδια υποχώρηση των ροών κεφαλαίου» τονίζει η Επιτροπή στην ανακοίνωση της.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, απαιτείται μια πιο «ισχυρή και ισορροπημένη πολιτική» προκειμένου να αναζωογονηθεί η ανάπτυξη και να αποφευχθεί ο αποπληθωρισμός.
«Απαιτείται σε όλες τις χώρες μια δημοσιονομική πολιτική φιλική προς την ανάπτυξη» αναφέρει η Επιτροπή, προσθέτοντας ότι η υποστηρικτική νομισματική πολιτική θα πρέπει να συνεχιστεί σε πολλές προηγμένες οικονομίες, ενώ θα πρέπει να εφαρμοστούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μαζί με άλλες πολιτικές προκειμένου να στηριχθεί η ζήτηση.Σχόλια