Δωδεκαετής κάθειρξη για τον υπαίτιο πολλαπλού θανατηφόρου τροχαίου στην Π. Ράλλη

Δωδεκαετής κάθειρξη για τον υπαίτιο πολλαπλού θανατηφόρου τροχαίου στην Π. Ράλλη

Ποινή κάθειρξης 12 ετών και 2 μηνών επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο στον 28χρονο Ερβίς Μάρκου που κρίθηκε ένοχος για το θανατηφόρο τροχαίο που είχε γίνει στην οδό Πέτρου Ράλλη στις 15 Οκτωβρίου 2014 (παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του δύο γυναίκες και έναν άντρα).

Το δικαστήριο αρνήθηκε να δώσει αναστολή στην έκτιση της ποινής του κι έτσι ο 28χρονος Αλβανός πολίτης, οδηγήθηκε στη φυλακή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Μάρκου ενεπλάκη σε τροχαίο με ταξί και προσπαθώντας να φύγει ανέπτυξε ταχύτητα τόση ώστε να μην έχει πλήρη έλεγχο του οχήματός του. Αποτέλεσμα ήταν να πέσει σε στάση λεωφορείου προκαλώντας τον ακαριαίο θάνατο μίας γυναίκας και ενός νεαρού αστυνομικού και τραυματίζοντας άλλα δύο άτομα. Λίγες ώρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματα της άλλη μία γυναίκα.

Ο Ε. Μάρκου καταδικάστηκε ομόφωνα για θανατηφόρο διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών, με ενδεχόμενο δόλο και για κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών και κατά πλειοψηφία για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.Σχόλια