Δολοφονία Αντζελίνας: Το απολογητικό υπόμνημα του φονιά

Δολοφονία Αντζελίνας: Το απολογητικό υπόμνημα του φονιά

Την ώρα που η 29χρονη Αντζελίνα ήταν θαμμένη στην αυλή του σπιτιού της στην περιοχή της Αλεπούς στην Κέρκυρα από τον ίδιο της τον πατέρα, εκείνος εκλιπαρούσε για βοήθεια λέγοντας στους αστυνομικούς :«Σας παρακαλώ, βοηθήστε με να βρω το παιδί μου».

Ο αδίστακτος δολοφόνος «έσπασε» μετά τις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών κατά την πολύωρη κατάθεσή του, αποκαλύπτοντας το έγκλημα κι ότι σκότωσε την κόρη του με μια σιδερόβεργα.

Ένα έγκλημα που προκαλεί σοκ και ταράσσει την ήρεμη κοινωνία της Κέρκυρας.

Σήμερα το ereportaz αποκαλύπτει την απολογία του δράστη.

Ο κατηγορούμενος και πατέρας της στυγερής δολοφονίας της 29χρονης, δηλώνει στο απολογητικό του υπόμνημα πως έχει μετανιώσει οικτρά για την ειδεχθή και αποτρόπαια πράξη του, σημειώνοντας πως του αξίζει μια παραδειγματική τιμωρία.

Όπως αναφέρει παρακάτω ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, όλα κυλούσαν ήρεμα πριν την αλλαγή του χρόνου. Το γεγονός όμως ότι η κόρη του μιλούσε διαρκώς με τον σύντροφο της, τον οποίο ο δράστης δεν ενέκρινε άρχισε μια φιλονικία μεταξύ τους. Όπως περιγράφει ο ίδιος όταν της έκανε παρατήρηση, η άτυχη Αντζελίνα φώναξε δυνατά πως κανένας δεν θα ελέγχει τη ζωή της, ούτε θα ρωτά κανέναν για τις πράξεις. Οι φράσεις αυτές προκάλεσαν την οργή του πατέρα της που τότε την κτύπησε με ένα βαρύ μεταλλικό αντικείμενο κάνοντας την να σωπάσει μια για πάντα.

Συνεχίζοντας την απολογία του ο κατηγορούμενος προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις τονίζοντας ότι ουδέποτε είχε ξανα παρουσιάσει βίαιη συμπεριφορά απέναντι στην κόρη του, μη αποδεχόμενος έτσι μαρτυρίες που τον κατηγορούσαν. Παράλληλα, επιτίθεται προς την μητέρα του άτυχου θύματος, την πρώην σύντροφο του δηλαδή με την οποία είχαν χωρίσει από το 1992, λέγοντας πως δεν είχε καμία επικοινωνία με το παιδί του όλα αυτά τα χρόνια και πως τώρα υποκρίνεται.

Σχετικά με τον άνθρωπο αφγανικής καταγωγής που ήταν φίλος της κόρης του, εξηγεί ότι δεν τον έβλεπε με κάποια ρατσισμού, αλλά αντιθέτως , όπως ισχυρίζεται προέτρεπε την κόρη του να δημιουργήσει τη δική της οικογένεια και να ολοκληρώσει τις σπουδές της.

Εν συνεχεία, επαναφέρει στο νου του το μοιραίο βράδυ δίνοντας λεπτομέρειες. Περιγράφει ότι την συγκεκριμένη στιγμή το μυαλό του θόλωσε και πως δεν ήξερε τι έκανε. Η άτυχη 29χρονη μετά το πρώτο χτύπημα προσπάθησε να δραπετεύσει από την μανία του ίδιου της του πατέρα, πηδώντας από το παράθυρο. Εκείνος όμως ακολουθώντας την, της έδωσε τα τελειωτικά χτυπήματα. Την έθαψε πρόθυρα στο σπίτι τους, έκαψε τα ρούχα της και έκρυψε το κινητό της τηλέφωνο.

Καταλήγοντας ζητά ψυχιατρική εξέταση πραγματογνωμοσύνη.

Αποκλειστικό: «Μας είχε πει ότι θα την σκότωνε»

Προφυλακιστέος ο 52χρονος παιδοκτόνος

Η απολογία του διήρκεσε περίπου δύο ώρες, ενώ, ως παράσταση πολιτικής αγωγής εμφανίστηκε δικηγόρος εξουσιοδοτημένη από τη μητέρα του θύματος, με την οποία, η άτυχη 29χρονη είχε να μιλήσει για περισσότερα από δέκα χρόνια.


Σχόλια