Δώρα ζωής σε πέντε ανθρώπους από τη 16χρονη Νίκη & τους γονείς της

Δώρα ζωής σε πέντε ανθρώπους από τη 16χρονη Νίκη & τους γονείς της

Δώρα ζωής σε πέντε ανθρώπους πρόσφερε η 16χρονη Νίκη, κόρη του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου και της Αναστασίας Μανωλοπούλου, που «έφυγε» πρόωρα, εχθές. Ήδη,  έχει βρεθεί συμβατός λήπτης για το ήπαρ του κοριτσιού στη Θεσσαλονίκη.

Η διαδικασία για τη λήψη των οργάνων της Νίκης, (ήπαρ, νεφροί, κερατοειδείς)  που θα αποτελέσουν δώρο ζωής για πέντε ανθρώπους ξεκίνησε λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης και ολοκληρώθηκε περίπου στις 5.30 το πρωί.

Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια για την απώλεια της Νίκης, παρότι, που όπως επισημαίνει δεν συνηθίζει να αναφέρεται δημόσια και ονομαστικά σε περιστατικά Δωρεάς Οργάνων, σεβόμενο την επιταγή της ανωνυμίας. Μάλιστα, εκ μέρους των ευεργετηθέντων ληπτών ο ΕΟΜ εκφράζει την απεριόριστη ευγνωμοσύνη τους.

Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι «στην περίπτωση αυτή δεν μπορεί παρά να υποκλιθεί στην οικογένεια Νικολόπουλου. Με την στάση της, υπερβαίνοντας τον μεγαλύτερο πόνο, περιέβαλε με εμπιστοσύνη και ανέδειξε τη σημασία της δωρεάς οργάνων στη πράξη, ευαισθητοποιώντας το πανελλήνιο», αναφέρει ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Ανδρέας Καραμπίνης.

«Ευχόμαστε η σκέψη της σωτηρίας ασθενών συνανθρώπων μας, ως υπέρτατη έκφραση αγάπης και φιλαλληλίας να απαλύνει τον πόνο της μεγαλόψυχης οικογένειας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΜ.

Παράλληλα, σήμερα εκατοντάδες άνθρωποι συνέρρευσαν από το πρωί στο σπίτι της οικογένειας Νικολόπουλου για να σταθούν δίπλα στους γονείς και τα αδέλφια της Νίκης που χάθηκε τόσο πρόωρα.

Η  κηδεία του 16χρονου κοριτσιού έγινε στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, με τραγικές φιγούρες τους γονείς οι οποίοι αγωνίστηκαν μαζί της μέχρι την τελευταία στιγμή, και επέδειξαν μεγαλείο ψυχής  με την απόφασή τους να χαρίσουν τα όργανα της κόρης τους.

 Σχόλια