Δωρεάν διαγνωστικός έλεγχος για τον διαβήτη, μέσω φαρμακείων

Δωρεάν διαγνωστικός έλεγχος για τον διαβήτη, μέσω φαρμακείων

Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για πρόληψη και σωστό έλεγχο του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, ξεκινά η εκστρατεία «Άκου το Σώμα Σου», η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, σε συνεργασία με την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία.

Το πρόγραμμα θα υλοποιείται μέχρι το τέλος της χρονιάς σε όλη την Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, οι φαρμακοποιοί που θα ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους μέσα από τα διαδικτυακά σεμινάρια, θα μπορούν να ενημερώνουν πελάτες των φαρμακείων τους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και ταυτόχρονα να τους προτρέπουν να πραγματοποιήσουν εξετάσεις μέτρησης γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, σε διαγνωστικά εργαστήρια που υποστηρίζουν την εκστρατεία, και στη συνέχεια να επισκεφθούν ειδικούς γιατρούς, οι οποίοι θα τους παρέχουν δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο.

«Οι φαρμακοποιοί στηρίζουν οποιαδήποτε δράση βοηθά τη σωστή ενημέρωση των ασθενών και την πρόληψη, που αποδεδειγμένα συντελούν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ασθενειών. Οι επιστημονικές ιατρικές εταιρείες αποτελούν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ φαρμακοποιών και γιατρών και συντελούν στην ορθή λειτουργία του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όπου το φαρμακείο έχει καταλυτικό ρόλο», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος.

Η εκστρατεία ενημέρωσης κοινού για τον σακχαρώδη διαβήτη, είναι «μια πρόκληση αντιμετώπισης του κενού ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης, για ένα πολύ σημαντικό χρόνιο νόσημα» και η ΕΔΕ προσβλέπει με ενδιαφέρον στα θετικά της αποτελέσματα, δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Νικόλαος Παπάνας.Σχόλια