Δραγασάκης: Οι μεταρρυθμίσεις είναι όρος ύπαρξης

Δραγασάκης: Οι μεταρρυθμίσεις είναι όρος ύπαρξης

«Οι μεταρρυθμίσεις είναι όρος ύπαρξης» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο διήμερο συνέδριο για τη δημόσια διοίκηση που διεξάγεται στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι αναφέρεται και στο ασφαλιστικό σύστημα, «που ανταποκρίνεται σε συνθήκες μίας παλαιότερης περιόδου ευμάρειας που δεν υφίσταται πια», αλλά και στη δημόσια διοίκηση.

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στις διάφορες κοινωνικές ομάδες που αντιδρούν ότι λόγω της κρίσης «η οικονομία δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως παλιά και οι διάφορες κοινωνικές ομάδες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν το επίπεδο που είχαν στο παρελθόν, μένοντας σε αντιδράσεις του παρελθόντος».

«Οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να πείσουν και να έχουν την ενεργό υποστήριξη όσων θα τις κάνουν πράξη» πρόσθεσε ο κ. Δραγασάκης, ζητώντας τη στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων στις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση που εισηγείται το νομοσχέδιο Βερναδάκη.

Αναφερόμενος στο θέμα των κόκκινων δανείων, υπογράμμισε ότι δεν είναι θέμα μόνο των τραπεζών αλλά ενός συνολικού πλέγματος θεσμών, που πρέπει να ξεφύγουν από την εποχή της πελατειακής λογικής στις αρχές της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας και του ελέγχου.

Τέλος, ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε και στον εκλογικό νόμο, λέγοντας ότι θα υπάρξει διάλογος για να αλλάξει, καθώς, όπως είπε, το παρόν εκλογικό σύστημα αντιστοιχούσε σε μια εποχή όπου τα κόμματα έπαιρναν πάνω από 40%, και με μπόνους διασφαλίζονταν οι κυβερνήσεις σταθερότητας.Σχόλια