Δραγασάκης: Υπάρχει ο κίνδυνος να κλείσουν τα σύνορα – Πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα

Δραγασάκης: Υπάρχει ο κίνδυνος να κλείσουν τα σύνορα – Πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα

Στον κίνδυνο να κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδας αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σημειώνοντας ότι αυτό είναι κάτι που η Ελλάδα δεν μπορεί να ελέγξει, και η κοινωνία θα πρέπει να προετοιμαστεί και για αυτό το ενδεχόμενο.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα, ως κοινωνία, να αντέξουμε ακόμα και για κλείσιμο των συνόρων, χωρίς αυτό να σημαίνει έξοδο από τη ζώνη του Σένγκεν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα οξύ πρόβλημα που ενδεχομένως βγει εκτός ελέγχου. Πρέπει να είμαστε θωρακισμένοι στα σενάρια που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε» πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε ότι έχει σημασία να ανταποκριθεί η Τουρκία στις υποχρεώσεις της, γιατί όπως είπε, τότε θα μειωθούν οι εξωτερικές πιέσεις προς τη χώρα μας.

«Αν δεν ανταποκριθεί η Τουρκία, πρέπει να δούμε τι γίνεται στην Ευρώπη. Δυστυχώς αυτά δεν τα ελέγχουμε εμείς, για αυτό και ο κ. Μουζάλας και ο πρωθυπουργός και εγώ πρέπει να σας πω ότι ως κοινωνία πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα, ακόμη και για το κλείσιμο των συνόρων», συμπλήρωσε.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, σε ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων η Ελλάδα δε θα βγει από τη ζώνη Σένγκεν, αλλά για κάποιους μήνες 50.000 ή 60.000 μετανάστες δε θα μπορούν να φύγουν από τη χώρα μας. Σε αυτό το σημείο, ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε τη σημασία της γρήγορης ολοκλήρωσης των κέντρων κράτησης στην Ελλάδα.

«Τα μέτρα στα οποία αναφέρθηκε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ χτες είναι αυτά που έχουν προσυμφωνηθεί και δεν υπάρχουν άλλα στο ‘’τραπέζι’’», ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης ο κ. Δραγασάκης.

Ακόμη, σημείωσε ότι οι Θεσμοί ζήτησαν να αποχωρήσουν από την Αθήνα για να μελετήσουν τις προτάσεις και θα επιστρέψουν σε μια εβδομάδα. «Μόλις τελειώσει η αξιολόγηση θα γίνουν ορισμένα σημαντικά πράγματα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πάρει μέτρα ρευστότητας και θα ανοίξει η συζήτηση για το χρέος» είπε ο κ. Δραγασάκης, που τόνισε παράλληλα ότι στο σημείο αυτό θα έχει ολοκληρωθεί το 50% του μνημονίου.

Αναφερόμενος στα εκλογικά σενάρια, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι «Δεν υπάρχει θέμα εκλογών αν μπορούμε να υπηρετούμε την εντολή του λαού».

Τέλος, μιλώντας για τις κινητοποιήσεις των αγροτών ενάντια στο ασφαλιστικό, ο κ. Δραγασάκης σχολίασε ότι «Είναι παράδοξο να κλείνουμε εμείς οι ίδιοι τα σύνορά μας, όταν υπάρχουν κάποιοι στην Ευρώπη που θέλουν να μας τα κλείσουν» και κάλεσε τους αγρότες να κάνουν διάλογο με την κυβέρνηση.Σχόλια