Δριμεία επίθεση Σούλτς σε Τσίπρα: Οι Έλληνες να του δείξουν «κόκκινη κάρτα»

Δριμεία επίθεση Σούλτς σε Τσίπρα: Οι Έλληνες να του δείξουν «κόκκινη κάρτα»

Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt φιλοξενεί συνέντευξη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς ο οποίος εξαπολύει για άλλη μια φορά δριμεία επίθεση κατά της ελληνικής κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.

Όπως χαρακτηριστικά λέει, ο Τσίπρας είναι απρόβλεπτος και χειραγωγεί τους ανθρώπους στην Ελλάδα. Μόλις χθες το πρωί, όπως αποκαλύπτει, τόσο ο ίδιος όσο και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συνομίλησαν με τον έλληνα πρωθυπουργό.

Ο κ. Τσίπρας φέρεται να τους παρακάλεσε να μεταβούν στην Αθήνα προκειμένου να γίνουν διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας. Αναφερόμενος στο επικείμενο δημοψήφισμα ο Μάρτιν Σουλτς εκφράζει την ελπίδα οι Έλληνες να ψηφίσουν «ΝΑΙ», δείχνοντας την «κόκκινη κάρτα» στον Αλέξη Τσίπρα. Στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έπρεπε να παραιτηθεί, όπως έχει αφήσει άλλωστε και ο ίδιος να εννοηθεί τις τελευταίες μέρες.

Όπως επισήμανε ο Μάρτιν Σουλτς «οι νέες εκλογές θα ήταν αναγκαστικές εάν οι έλληνες πολίτες ψηφίσουν υπέρ του μεταρρυθμιστικού προγράμματος και μαζί με αυτό υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη και κατά συνέπεια παραιτηθεί ο Τσίπρας».

Σε περίπτωση ενός όχι, σύμφωνα με τον κ. Σουλτς, θα σκλήραιναν πολύ τα μέτωπα και η Ελλάδα θα έπρεπε να διανύσει έναν οδυνηρό δρόμο. Ενδιαφέρον έχει η απάντησή του περί πιθανού νέου «κουρέματος». Εκτιμώντας καταρχήν ότι η βιωσιμότητα του χρέους είναι εξαιρετικά αμφίβολη, δεδομένου ότι η Ελλάδα στην παρούσα φάση δεν το εξυπηρετεί, ο κ. Σουλτς λέει ότι αργά η γρήγορα θα ξεκινήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, προηγουμένως όμως απαιτούνται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Πηγή: Deutsche Welle

 Σχόλια