Δρίτσας: Υπάρχουν διαφορές στο νομοσχέδιο από τη συμφωνία με την Cosco

Δρίτσας: Υπάρχουν διαφορές στο νομοσχέδιο από τη συμφωνία με την Cosco

Ο Θοδωρής Δρίτσας, υπουργός Ναυτιλίας, μιλώντας στην επιτροπή σχολίασε:

«Θα διαβάσω την επιστολή πιο συστηματικά, γιατί θίγει πολλά θέματα. Καταρχήν ψυχραιμία . Δεν γίνεται με μια επιστολή να αναστατώνεται το σύμπαν, ότι απειλείται το ταξίδι του πρωθυπουργού, ότι θα σταματήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου. Οι σχέσεις με την Κίνα είναι σταθερές και στρατηγικού χαρακτήρα. Όλα τα μέλη της κυβέρνησης υπηρετούμε αυτόν το σχεδιασμό. Εκλήθη η Cosco να έρθει σήμερα στην επιτροπή και δεν ήρθε. Το περιεχόμενο της επιστολής πρέπει να αντιστοιχεί στο σεβασμό του κοινοβουλίου.

Η σύμβαση που κάναμε μας δίνει το δικαίωμα να κάνουμε αλλαγές στο τελικό νομοσχέδιο που θα έρθει στη Bουλή. Υπάρχουν διάφορες στο δικό μας κείμενο με βάση τη δικαιοδοσία που είχαμε. Εμένα με προσλάβει η επιστολή .

Δεν μπορεί να γίνεται στη Bουλή διάλογος ενός υπουργού με μια εταιρεία με αυτούς τους κανόνες. Ο υπουργός ναυτιλίας δεν είναι δράκος 

Η επιστολή αυτή θα ληφθεί υπόψιν , η κυβέρνηση θα τη μελετήσει και θα δει το αλλαγές και τι βελτιώσεις μπορεί να κάνει».

Επίσης, χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός, ότι μπήκε μέσα στην επιτροπή και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, κάτι που σχολιάστηκε, ενώ ο Δημήτρης Καμμένος εκ μέρους των ΑΝΕΛ είπε «Να μην δώσουμε δικαίωμα στα θηρία της δημοσιογραφίας που ψάχνουν και το… κόμμα, να λένε ότι διαλύεται η χώρα. Να μην πούμε τίποτα απόψε. Να τα πούμε αύριο στην Ολομέλεια».

Διαβάστε επίσης:

Επιστολή διαμαρτυρίας από την Cosco αναφορικά με το ν/σ για τον ΟΛΠΣχόλια