Ε ναι! Οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες και το ξέρουν

Ε ναι! Οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες και το ξέρουν

Νέα έρευνα υπέδειξε ότι αν και οι γυναίκες ζουν περισσότερο, οι άντρες έχουν καλύτερη υγεία.

Η έρευνα, του King’s College London, ανακάλυψε ότι ενώ οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό σε σχέση με τους άντρες να φτάσουν στην ηλικία των 100 ετών, οι άντρες έτειναν να είναι πιο υγιείς και είχαν λιγότερες χρόνιες νόσους.

Η έρευνα υπέδειξε 50% αύξηση στον αριθμό των γυναικών που έφθασαν στην ηλικία των 100 ετών μεταξύ 1990 και 2013 και ότι οι γυναίκες ήταν 4 φορές πιο πιθανό να φθάσουν στην ηλικία των 100 σε σχέση με τους άντρες.

Υπήρξε επίσης 30% αύξηση στον αριθμό των αντρών που έφθασαν τα 100 την ίδια περίοδο.
Ενώ πολύ λιγότεροι άντρες έφτασαν στην ηλικία των 100 ετών, όσοι το κατόρθωσαν είχαν την τάση να είναι πιο υγιείς, ενώ οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να εμφανίζουν διάφορες χρόνιες νόσους και αναπηρίες, όπως κατάγματα. ακράτεια και ακουστική-οφθαλμική εξασθένηση.

Λιγότερο απειλητικές για τη ζωή νόσοι, όπως η αρθρίτιδα και άλλες μυοσκελετικές παθήσεις, φάνηκε επίσης να εμφανίζονται περισσότερο σε σχέση με πιο σοβαρές νόσους όπως ο διαβήτης και ο καρκίνος, στους άντρες και στις γυναίκες του δείγματος.

Η αύξηση στο συνολικό αριθμό ανθρώπων που έφθασαν τα 100 και παθήσεις που συνδέονταν με το να φθάσει κάποιος στη συγκεκριμένη ηλικία υποδεικνύουν ότι η χρήση υπηρεσιών περίθαλψης από τους ηλικιωμένους μπορεί ενδεχομένως να αυξηθεί σημαντικά και θα μπορούσε επίσης να έχει επίδραση στο σχετικό κόστος.

Η ερευνήτρια Nisha Hazra, δήλωσε ότι καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν έως τα 100 συνεχίζει να αυξάνεται είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε τις ανάγκες περίθαλψης των πιο ηλικιωμένων, καθώς θα βοηθήσουν να προβλεφθεί με ακρίβεια το κόστος περίθαλψης που συνδέεται με τη γήρανση του πληθυσμού.

Πηγή : isotimos.comΣχόλια