Αιχμές Ντ. Μπακογιάννη για ΣΥΡΙΖΑ: Το τρίτο το βαρύτερο μνημόνιο είναι αυτό με το αριστερό πρόσημο

Αιχμές Ντ. Μπακογιάννη για ΣΥΡΙΖΑ: Το τρίτο το βαρύτερο μνημόνιο είναι αυτό με το αριστερό πρόσημο

«Ας μην κοροϊδευόμαστε.Το τρίτο το βαρύτερο μνημόνιο είναι αυτό με το αριστερό πρόσημο», δήλωσε σε  συνέντευξη της στο ΣΚΑΙ η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μια μέρα μετά την ψήφιση του προυπολογισμού.

Η κ. Μπακογιάννης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής της σε  οποιαδήποτε συζήτηση για εθνική συνεννόηση, ακόμη και στο Ασφαλιστικό, αρκεί να είχε υποβάλει η κυβέρνηση Τσίπρα «κάποια σοβαρή πρόταση».

Σε ότι αφορά τις συντάξεις εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ, κρίνοντας σε αυστηρό τόνο τους κυρίους Τσίπρα και Κατρούγκαλο  ο οποίος σε χθεσινές δηλώσεις του διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν νέες οριζόντιες μειώσεις στις κύριες συντάξεις «Είναι δυνατόν να κόβεις στον προϋπολογισμό τις συντάξεις και μετά να βγαίνει ο κύριος Κατρούγκαλος και να λέει ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις; Ο κόσμος δεν μπορεί να κοροϊδευτεί πλέον».

«Οι φόροι σκοτώνουν τις ΜμΕ και την οικονομία» σημείωσε περαιτέρω η κυρία Μπακογιάννη επισημαίνοντας ότι στόχος των κυβερνήσεων της ΝΔ ήταν «να τους βγάλουμε», ενώ, υπογράμμισε ότι κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή το Σάββατο, «ο κύριος Τσακαλώτος έλεγε ότι έχουμε ακόμα 1% φόρους για να φτάσουμε τον μέσο όρο της Ευρώπης».

«Σήμερα δεν μπορεί η οικονομία να σηκώσει τους φόρους που έχουμε»
τόνισε.

Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σχολίασε η κ. Μπακογιάννη ότι με τον τρόπο που επέλεξε να γίνει, η κυβέρνηση έδωσε τις τράπεζες σε κερδοσκοπικά hedge funds, πουλώντας τις συμμετοχές σε αυτές για 0,003 ευρώ.

«Έχασε ο Έλληνας φορολογούμενος περισσότερα λεφτά από όσα συνολικά από όλα τα σκάνδαλα που έχουν γίνει γνωστά», είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής της ΝΔ.

Τέλος, η βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ και στο γεγονός ότι η ίδια δεν έθεσε υποψηφιότητα διευκρινίζοντας πως:«Κανείς δεν έχει δικαιωματικά κάτι στις δημοκρατίες. Δεν έχουμε δαχτυλίδια στη ΝΔ». «Πράγματι η διαδικασία ήταν πολύ επώδυνη για την παράταξη, συνέχισε και προσέθεσε ότι «αυτό πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή, να τελειώσει η εκλογή».Σχόλια