Αιχμηρή απάντηση Πανούση στην κυβέρνηση

Αιχμηρή απάντηση Πανούση στην κυβέρνηση

Νέα επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, με αφορμή την μηνυτήρια αναφορά την οποία κατέθεσαν σήμερα οι κ.κ. Παρασκευόπουλος, Τόσκας και Καλογήρου και στην οποία τον «φωτογραφίζουν».

Μεταξύ άλλων ο Πανούσης αναφέρει ότι «αυτά δεν συμβαίνουν στις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες και δημοκρατίες» και επισημαίνει: «Να εισηγείται η Κυβέρνηση να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα και να καταθέτεις έγγραφα (και όχι απόψεις) και να σε κατηγορούν “γιατί πήγες τώρα” και μετά να σε μηνύουν γιατί άσκησες συνταγματικό δικαίωμα».

Ο κ. Πανούσης καταλήγει με δύο υστερόγραφα. «Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ, τις “τρακατρούκες” των -κατά Λένιν- “χρήσιμων ηλιθίων”» τονίζει στο πρώτο, ενώ στο δεύτερο επισημαίνει:

«Δεν αισθάνομαι μόνος σε αυτόν τον αγώνα όπου φαίνεται να έχω απέναντί μου το Κράτος (και το Παρακράτος;»).

Υπογράφει τέλος με την ιδιότητα του Kαθηγητή.

Δύο ερωτήματα από την κυβέρνηση

Δύο ερωτήματα προς τον Γιάννη Πανούση επιμένει να θέτει η κυβέρνηση, μετά από τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού, οι οποίες προκάλεσαν σάλο στο πολιτικό σκηνικό.

Η κυβέρνηση θα επανέρχεται καθημερινά σε δύο ερωτήματα, για τα οποία ακόμη περιμένει απαντήσεις, τονίζουν κυβερνητικές πηγές. «Αφού ο κ. Πανούσης είχε στοιχεία, όταν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ότι κινδυνεύει η ζωή του, γιατί δεν έκανε κινήσεις τότε που ήταν υπουργός;». Και δεύτερον: «Πώς γίνεται να είναι στην κατοχή του κ. Πανούση απόρρητα έγγραφα, αφού δεν είναι πλέον υπουργός;», είναι τα ερωτήματα που θέτουν οι κυβερνητικές πηγές στον πρώην υπουργό, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι κατηγορίες που προσάπτει ο κ. Πανούσης συντηρούνται μέσω ενός επικοινωνιακού παιχνιδιού από ορισμένα ΜΜΕ.

Την ίδια ώρα, προκύπτει ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα για την κυβέρνηση σχετικά με τον Πάνο Λάμπρου, με τις ίδιες πηγές να παραπέμπουν στη σχετική δήλωση που έκανε το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται πως στη δήλωσή του ο κ. Λάμπρου είχε τονίσει πως λόγω της πολύχρονης ενασχόλησης του με τα δικαιώματα των φυλακισμένων, «όταν μου ζητήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να συνδράμω, ως ειδικός συνεργάτης του υπουργείου στο πλαίσιο των καθηκόντων μου, στην επαφή που πρέπει να έχει το υπουργείο με όλους τους κρατούμενους, το θεώρησα υποχρέωσή μου». «Στο πλαίσιο αυτής μου της ιδιότητας», συμπλήρωνε στη δήλωσή του ο κ. Λάμπρου, «επισκέφτηκα σχεδόν το σύνολο των ελληνικών φυλακών, όπου συνομιλούσα με μεγάλο αριθμό κρατουμένων, και το ίδιο έκανα κάθε φορά που απεργίες πείνας απειλούσαν τη ζωή των κρατούμενων».Σχόλια