«Έδιωξαν» τον Κατρούγκαλο από το υπουργείο Εργασίας

«Έδιωξαν» τον Κατρούγκαλο από το υπουργείο Εργασίας

Σε αιφνιδιαστική συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εργασίας προχώρησαν τα ξημερώματα εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Λίγο πριν τις 6:30 δεκάδες μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο της οδού Σταδίου και απέκλεισαν την είσοδο με αποτέλεσμα ελάχιστοι από τους εργαζομένους να μπορέσουν να ανέβουν στα γραφεία τους. Στη συνέχεια έστησαν και εξέδρα προκειμένου να πραγματοποιήσουν ομιλίες.

Αποτέλεσμα της κατάληψης ήταν το υπουργείο Εργασίας να υποχρεωθεί σε αλλαγή του τόπου διεξαγωγής της συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση του πορίσματος της επιτροπής σοφών για το νέο ασφαλιστικό και αντί για το κτήριο της οδού Σταδίου να γίνει σε αίθουσα της Βουλής.

«Καλούμε όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο. Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν τώρα αποφάσεις αγώνα, να βγουν στο δρόμο», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν αναφέροντας: «Το νέο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο μαζί με το σημερινό πόρισμα της «επιτροπής σοφών», συντρίβει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Την ίδια ώρα που χαρίζουν χρήμα και απαλλάσσουν από χρέη τους επιχειρηματικούς ομίλους, επιχειρούν να βάλουν ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, να την μετατρέψουν σε ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου.Σχόλια