Εισαγγελική έρευνα με ερωτηματικά για τον θάνατο του Αλέξανδρου Βέλιου

Εισαγγελική έρευνα με ερωτηματικά για τον θάνατο του Αλέξανδρου Βέλιου

Πριν απο μερικές ημέρες αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του, ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος σε ηλικία 63 ετών, καταφεύγοντας τελικά στη λύση της «μη υποβοηθούμενης ευθανασίας», στο σπίτι του στο Γέρακα.


Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου, έδωσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος.

Ο κ. Ζαγοραίος ζητά με την παραγγελία του να αναζητηθεί εάν κάποιος βοήθησε το δημοσιογράφο να φύγει από τη ζωή.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση στάθηκε δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό Τύπο, στο οποιο γίνεται αναφορά, μεταξύ άλλων, σε σύριγγα με δηλητήριο αλλά και σε γιατρό που προθυμοποιήθηκε να συνδράμει στην επιθυμία του δημοσιογράφου να φύγει από τη ζωή δια της «μη υποβοηθούμενης ευθανασίας».

Ο Αλέξανδρος Βέλιος, θυμίζουμε, πριν πεθάνει ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ένα ηχητικό μήνυμα που συγκλονίζει:

«Αποφάσισα απόψε να δώσω στη ζωή μου το τέλος που μου ταιριάζει. Έζησα με αξιοπρέπεια. Με αξιοπρέπεια αποφάσισα και να πεθάνω. Ζητώ κατανόηση από τους δικούς μου ανθρώπους που δεν τους έδωσα την ευκαιρία να μου κλείσουν τα μάτια… Φεύγω πλήρης»

 

Διαβάστε επίσης:

Αλέξανδρος Βέλιος: Εχω καρκίνο, πάω στην Ελβετία για ευθανασίαΣχόλια